У Калуші пройдуть громадські слухання про внесення змін до договору купівлі-продажу приміщення кінотеатру «Відродження»

На сайті Калуської міської ради опублікували розпорядження міського голови Калуша «Про проведення громадських слухань на тему: «Про внесення змін до договору купівлі-продажу приміщення кінотеатру «Відродження».

У документі йдеться, що слухання щодо «Відродження» відбудуться у четвер, 10 січня, о 14.00 в палаці культури «Мінерал».

У листопаді 2018 року у палаці культури «Мінерал» вже відбувались громадські слухання щодо колишнього кінотеатру «Відродження».

Тоді одна із власниць кінотеатру Ірина Кілко демонструвала варіанти із побудовою на площі Героїв у Калуші багатоповерхового будинку на 11 або 14 поверхів.

Після цих слухань власники «Відродження» орендували офіс у центрі Калуша та почали у місцевих мас-медіа піар-компанію.

Головним посилом розміщеного у засобах масової інформації матеріалу є те, що це цілком прийнятно, щоб на площі Героїв у Калуші стояв висотний багатоквартирний будинок з підземним паркінгом. Калушанам навіть пропонують вибрати, який саме будинок може стояти на площі Героїв. Втім, серед варіантів є лише будинки на 11 та 14 поверхів.

Нагадаємо, площа Героїв – це центральна площі Калуша, переважно із двох-трьохповерховою забудовою. На площі Героїв відбуваються масові заходи та святкування, зокрема і під час новорічно-різдвяних свят.

Громадські слухання у справі «Відродження» у Калуші потрібні для того, щоб наступним кроком депутати Калуської міської ради проголосували за зміну цільового призначення щодо території, де знаходяться руїни кінотеатру «Відродження».

Наразі на цьому місці можна будувати кінотеатр, але не багатоквартирний житловий будинок.

Громадські слухання, які відбудуться 10 січня називаються «Про внесення змін до договору купівлі-продажу приміщення кінотеатру «Відродження». Тож, ймовірно власникам кінотеатру вдалось домовитись із депутатами Калуської міської ради, або власники «Відродження», принаймні, сподіваються знайти спільну мову з депутатами під час громадських слухань.

Читайте також  В Калуші Mercedes протаранив білборд, двоє травмованих

На попередніх громадських слуханнях більша частина присутніх була категорично проти проекту будівництва житлового будинку на площі Героїв. Проти будівництва виступили і жителі будинків, які знаходяться на площі Героїв. Проти будівництва багатоповерхівок виступали і депутати Калуської міської ради Святослав Федоришин та Ольга Єланіна.

На останніх громадських слуханнях власникам «Відродження» запропонували виділити їм для будівництва багатоповерхівки у межах міста іншу рівнозначну за ціною ділянку.

Кінотеатр «Відродження» належить киянам В’ячеславу Кредісову та Ірині Кілко, яка є родом з Калуша.

В’ячеслав Кредісов з партнерами купив кінотеатр «Відродження» у 2010 році. Згідно умов купівлі-продажу, відновлений кінотеатр мав запрацювати з 1 січня 2011 року.

Після цього Кредісов публічно кілька разів обіцяв, не змінювати цільового призначення і побудувати на даній ділянці саме кінотеатр.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.