“Страшно залишатися вдома”: з “Пасажу Єгера” у Франківську евакуйовували людей

1 січня о 22 годині, мешканці “Пасажу Єгера”, що знаходиться за адресою вул. Січових Стрільців 16 у Івано-Франківську, звернулися на гарячу лінію 101, заявивши, що їхній будинок валиться.

На місце приїхали рятувальники. Одну сім’ю цієї ночі відселили до готелю, інформує UA:Карпати.

Мешканка будинку Наталія Комарницька проживає тут із двома своїми дітками, чоловік її в АТО. Жінка каже, що їй страшно залишатися у своєму помешканні вночі тому ночувати вона ходить до своєї сестри, так як більше не має де проживати й квартиру знімати не в змозі.

Її сусід по будівлі Сергій Малиновський каже, що уже три дні будинок трясеться. Саме його разом із сім’єю вночі відселили до готелю, але сьогодні вони вже повернутися додому, щоб мати змогу готувати їжу.

Начальник міського управління з питань надзвичайних ситуацій Ігор Влізло розповів, що вночі будинок обстежили експерти й він не є в аварійному стані. Він також повідомив, що у “Пасажі Єгера” будуть укіплювати фундамент та реставрувати сам будинок.

Більше у сюжеті UA:Карпати.

Нагадаємо, влітку 2018 року, в “Пасажі Єгера” сталася трагедія. У будинку обвалився балкон разом із 87-річною жінкою. Від отриманих травм вона померла в лікарні.

Як повідомляв «Галицький кореспондент», будівля в австрійському стилі на вул. Січових Стрільців, 16 руйнується роками. Вона зведена ще на початку ХІХ ст. та відома як «Пасаж Єгера». Зараз будинок потерпає і від невблаганного часу, і від відсутності згоди між мешканцями, підприємцями-орендарями та міською владою.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.