Прикарпаття торгує зі 108 країнами світу – статистика

Обсяги експорту товарів Франківщиною у січні-жовтні 2018 року становили 761,7 мільйонів американських доларів, імпорту – 702,5 мільйонів.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року обсяги експорту збільшилися на 47,7%, імпорту – на 42,8%. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами склало 59,2 мільйони доларів, коефіцієнт покриття експортом імпорту – 1,08.

Cеред регіонів України за індексами експорту та імпорту товарів Прикарпаття посіло другі місця.

Партнерами області у зовнішній торгівлі товарами були нерезиденти зі 108 країн світу, інформує Головне управління статистики в Івано-Франківській області.

Найбільші експортні поставки здійснювалися до Румунії, Словаччини, Індії, Польщі, Туреччини, Чехії, Італії, Білорусі, Російської Федерації, Латвії.

Обсяг експорту товарів до країн Європейського Союзу становив 486,8 мільйонів доларів або 63,9% від загальнообласного обсягу експорту та збільшився у порівнянні з січнем-жовтнем 2017 року на 47,9%.

У товарній структурі експорту області значну частку займали полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, механічні та електричні машини, деревина та вироби з деревини, мінеральні продукти, живi тварини, продукти тваринного походження.

В обсягах імпорту вагомими були надходження з Російської Федерації, Німеччини, Білорусі, Польщі, Китаю, Румунії, Болгарії.

Імпорт товарів з країн ЄС становив 292,3 мільйони або 41,6% від загальнообласного обсягу імпорту та зменшився у порівнянні з аналогічним періодом 2017-ого на 4,2%.

Серед імпортних надходжень найбільшу питому вагу займали обсяги мінеральних продуктів, механічних та електричних машин, продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості. Значними були і обсяги імпорту полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них, недорогоцінних металів та виробів з них, текстильних матеріалів та текстильних виробів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.