Може зрости на 40%: Вже з 1 січня в Україні різко подорожчає кабельне телебачення

Абонентська плата за послуги може зрости на 15-40%.

З 1 січня 2019 року в Україні значно подорожчають послуги платних телевізійних сервісів, включаючи кабельне телебачення, IPTV й інші технології.

Про це повідомила Асоціація правовласників та постачальників контенту.

Згідно з даними Держстату, за перше півріччя 2018 року, середній обсяг реалізованих послуг на одного абонента кабельного телебачення, в тому числі цифрового, в Україні зараз складає близько 72 грн.
Абонентська плата може зрости на 15–40% залежно від регіональних особливостей, набору телевізійних каналів, різних економічних показників діяльності провайдерів, кажуть в асоціації. Мінімальні тарифи за доступ до пакетів тільки з українськими телеканалами після підвищення можуть становити приблизно 56–70 грн, залежно від добробуту регіону.

Але, швидше за все, тарифи будуть вище, оскільки провайдерам доводиться витрачати значні кошти на закупівлю прав на ретрансляцію іноземних розважальних телеканалів, щоб зацікавити абонента і створити додаткову цінність телевізійної послуги в порівнянні з безкоштовною ефірної цифрою.

Підвищення пов’язане зі збільшенням плати за використання прав на інтелектуальну власність виробниками українського контенту, а також з необхідністю підвищення заробітної плати працівникам, плати за електроенергію та іншими витратами.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.