Олег Тягнибок у Франківську: День Героїв має стати загальнодержавним святом

Вчора в Івано-Франківську урочисто відзначили День Героїв – колишніх і сучасних.
13292756_1275824685768941_129171053_n

А розпочалось все з ходи ветеранів до Меморіального скверу за підтримки військових оркестрів. Окрім військовослужбовців та ветеранів, участь у дійстві взяли голова облради Олександр Сич, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, заступник голови ОДА Ігор Пасічняк, депутати міської та обласної ради. На Свято Героїв до Івано-Франківська також завітав лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок. 

У своєму зверненні до присутніх Олег Тягнибок зазначив, що День героїв хоч і має давню історію, але й досі не святкується на національному рівні.

“В цей день ми згадуємо, вшановуємо і вчимося на життєвих подвигах, тих хто здобував незалежність і велич української держави. Тож впевнений, що День Героїв має відзначатися не тільки локально, в окремих частинах України, в окремих патріотичних середовищах – це має бути загальнонаціональне державне свято“, – переконаний Тягнибок.

Торкнувся у своєму виступі свободівець і теми декомунізації, яка триває в Україні.

Процес декомунізації і сьогодні має величезний спротив. Нещодавно ВР ухвалила рішення про зміну назви багатьох міст в т.ч. Дніпропетровська. Але подивіться, як підняли свої голоси представники колишньої партії регіонів та комуністи, які маскуються під інші, нібито нові політсили. Начебто вони хочуть, щоб Дніпропетровськ і далі називався в честь святого апостола Петра. Хоча всі прекрасно розуміють, що насправді це комуністична назва і Петровський був організатор Голодомору на тих землях. Але вони, щоб зберегти свої комуністичні ідеали богохульствують. Вони знущаються далі і топчуться над українськими звичаями, мовою та культурою. І саме тому ми, патріоти повинні бути разом, щоб зберегти наші національні цінності, щоб пам’ятати наших справжніх героїв“,- завершив свій виступ Тягнибок. 

Джерело: blitz.if.ua

Читайте також  МІУ розпочне будівництво автомагістралі "Львів-Херсон" у 2017 році

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: