Брат вбитої франківської студентки претензій до туркмена немає. ФОТО

В Івано-Франківському міському суді продовжили засідання у справі Ельдара Астанова, якого підозрюють у вбивстві болгарської студентки. До зали суду доставили самого обвинуваченого.
Нагадаємо, минулого засідання Астанов скаржився на те, що не розуміє обвинувального акту, який нарешті зачитав прокурор по цій справі. Адже підготовче засідання затягувалося місяцями. Крім того, у суді погодили дослідження доказів по справі: допитають потерпілого, свідків, вивчать матеріали справи, допитають підозрюваного і перейдуть до судових дебатів.

Додамо, що справу слухає колегія суддів у складі Дмитра Руденка (головуючий суддя), Олесі Зеленко та Наталії Деркач.

Сьогодні, 1 червня, колегія суддів має заслухати потерпілу сторону. Потерпілим виступає брат вбитої студентки – Осман Дішлі. У суд він так і не з’явився. Самого ж обвинуваченого у залу доставили.

Прокурор каже, що є заява від Османа Дішлі, що він немає бажання брати участі у судовому засідання. Тим більше, не може доїжджати на Україну. Претензій потерпілий до обвинуваченого немає.

За порядком далі мають допитати свідків. Проте сьогодні їх не запросили, адже здебільшого це студенти і у них зараз сесія. Захисник туркмена просить, аби таки запрошувати брата на засідання. Можливо, він зможе приїхати.

Адвокат подала клопотання, аби змінити Астанову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Каже, прокурор говорив про три ризики:

– можливість переховуватися;

– можливість знищення речей, які є доказами;

– можливість впливу на свідків.

Відтак, захисниця вважає, що ризики себе вичерпали, адже докази уже зібрані і їх достатньо. Також додає, що прокурор допитав свідків, а в суді їх попереджатимуть про неправдиві свідчення. Крім того, усі документи у обвинуваченого вилучені, тому покинути країну не зможе.

Читайте також  “Недозволяв охрестити, і бив струмом”: поховали батька і сина, яких знайшли пoвiшaними (фото)

Адвокат переконує, що Астанову слід обрати домашній арешт як запобіжний захід, адже він має місце проживання. Каже, її підзахисний майже рік під вартою. Втратив за цей час навчання в університеті і має на волі вирішити питання про академвідпустку.

Астанов підтримав адвоката. Додав, що не треба перекладати на російську, бо довіряє захисниці. Тоді туркмен зачитав клопотання, яке підсумувало слова захисниці щодо домашнього арешту. Ельдар переконує, що не розуміє обвинувального акту і не згідний з прокурором.

До речі, у суді Астанов ховається від камер. Для цього продовжує сидіти у кепці.

Прокурор заперечив. Наголошує, що обвинувальний акт правильний і виправданий по цій справі. У свою чергу просить продовжити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Опісля суд, заслухавши усі сторони, вийшов у нарадчу кімнату. Вийшовши, суд задовольнив клопотання прокурора.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.