Багаторічні черги залишаться у минулому: у Раді анонсували дуже важливий закон – що відомо

Нардепи розробляють закон, який вирішить проблему квартирних черг
В Україні ведеться робота над розробкою нового закону, який буде ґрунтуватися на засадах житлової політики. В результаті буде вирішено проблему довгих черг на отримання житла від держави. Про це повідомляється на сайті ” Слуга народу”.

Передбачається, що перша чернетка законопроекту буде представлена ​​на першому читанні в грудні.

За словами голови Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олени Шуляк, у новому законі одним із ключових принципів буде забезпечення житлом лише для тих верств населення, які не можуть придбати його самостійно, тобто для незахищених груп. Закон також відмовлятиметься від практики приватизації житла, одержаного від держави, включаючи службове житло.

Одночасно буде розглянуто можливість використання сучасних європейських практик у сфері соціального житла. Зокрема, розглядається запровадження системи соціальної оренди житла, що фінансується державою, за якої громадянин матиме право купити житло, що орендується.

Також документ надасть можливість оренди житла, за яку громадянин платитиме, а кошти буде направлено до фонду будівництва нового житла.

За словами Шуляка, проблема довгих черг на отримання державного житла наразі є дуже актуальною.

“У нас є багато варіантів, але адаптація їх до українських реалій займе багато часу. Загалом ми сподіваємося, що ми зможемо подати першу чернетку законопроекту в середині грудня, а потім плануємо провести публічні консультації для його вдосконалення”, – зазначила депутат.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.