В Одесі гoре-матір інсценувала “викрадення” свого 7-місячного немовляти, підкинувши його в лікарню

Cтосовно горе-матері складено відповідні процесуальні документи, повідомляє УНІАН.

В Одесі мешканка Харківської області інсценувала викрадення своєї 7-місячної дитини, кинувши її біля лiкарні.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій Головного управління Нацполіціі в Одеській області, вчора до поліції звернулася жінка, яка заявила, що коляску з її 7-місячною донькою невідомі викрали біля залізничного вокзалу. Жінка, зокрема, розповіла, що «відволіклася на старшу дитину», а коли повернулася – коляски з немовлям вже не було.

Зазначається, що на пошуки були орієнтовані всі наряди поліції і громадськість – оглядали територію біля вокзалу, опитували перехожих і переглядали відео з камер спостереження.

«У цей же час до Суворовського відділу поліції надійшла інформація про те, що годиною раніше в лікарню підкинули дівчинку, в речах якої знайдено записку з проханням подбати про неї і анкетними даними на неї та нібито її маму», – розповіли в главку.

Правоохоронці виїхали в медустанову, де опитали можливих свідків і очевидців події. Один з них зумів описати жінку з коляскою, яка просила у нього аркуш паперу і ручку.

Проаналізувавши зібрану інформацію, поліцейські дійшли висновку, що жінка, яка звернулася до поліції з заявою про викрадення дитини, і та, що залишила немовля біля лікарні, – одна і та сама особа.

«Хоч правопорушниця всіляко намагалася заплутати сліди, вказавши в залишеній з донькою запискою не свої анкетні дані, обставини цієї події встановлено», – зазначили в главку.

Як з’ясувалося, близько місяця тому 22-річна жителька міста Ізюм Харківської області з двома малолітніми дітьми віком 2,8 року і немовлям приїхала до родичів в Одесу нібито для проходження медичного обстеження. За словами матері, її менша донька «невиліковно хвора», тому, не маючи грошей на лікування, вона і вирішила залишити її біля медичного закладу. При цьому зловмисниця через годину збиралася повернутися в Харківську область – у неї був квиток на поїзд. Версію з викраденням вона придумала, щоб виправдатися перед родичами.

Читайте також  На Прикарпатті розшукують безвісти зниклу жінку

Стосовно матері складено відповідні процесуальні документи. Зокрема, за ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) і ст. 183 (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) КпАП.

На даний час дитина обстежена лікарями. За попередніми даними, діагноз, який озвучила мати, не підтверджується. Зараз дівчинку помістили в медичну установу, її життю нічого не загрожує. Долю дитини вирішуватимуть фахівці служби у справах дітей Одеської ОДА, куди правоохоронці направили інформацію для вжиття заходів відповідно до законодавства.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.