Росія терміново стягнула танки і облаштовує позиції на Донбасі: що відбувається?

Російські окупаційні війська приводять до готовності на лінії зіткнення на Донбасі: зокрема облаштовують нові позиції і стягують важке озброєння.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України у своєму щоденному звіті.

“Противник облаштовує нові артилерійські вогневі позиції, що є прямим порушенням Мінських домовленостей щодо відведення важкого озброєння. Також окупанти створюють і приховано розміщують поблизу лінії зіткнення окремі групи танків по 3-4 одиниці в кожній. Крім того, зросла кількість раптових перевірок готовності до дій за призначенням артилерійських, мінометних і танкових підрозділів російських окупаційних військ із їхнім розгортанням на бойових позиціях”, — повідомляє розвідка.

При цьому наголошується, що терористи активно проводять навчання із забороненим Мінськими угодами озброєнням і посилюються на передовій важкою технікою.

Наприклад, окупаційне командування активізувало підготовку артилерійських, мінометних і танкових підрозділів, з’єднань і частин “1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ВС РФ”.

З 27 травня на полігонах тимчасово окупованої території в Донецькій і Луганській областей триває інтенсивна підготовка артилерійських підрозділів, зокрема із проведенням стрільб із 122-мм артилерійських систем.

Окрім цього варто зазначити, що днями раніше російські окупанти на порушення Мінських угод розмістили на Донбасі десятки одиниць важкої військової техніки.

“Збройні формування Російської Федерації зосереджують десятки одиниць танків, гаубиць і зенітні ракетні комплекси в місцях, розташованих із порушенням ліній відведення та постійних місць зберігання. Окупанти продовжують систематично порушувати режим припинення вогню”, – сказано в повідомленні.

Так, на основі даних повітряного спостереження виявлено 14 реактивних систем залпового вогню на так званому полігоні поряд із населеним пунктом Міусинськ.

Також було виявлено озброєння, розміщене по лініях відведення, але за межами виділених місць зберігання.

Зокрема, виявлено наявність 12 танків на полігоні неподалік від населеного пункту Шимшинівка, 12 танків, 7 самохідних гаубиць і 13 буксируваних гаубиць, а також 3 зенітні ракетні комплекси на полігоні поблизу Міусинська і 24 танки на полігоні біля населеного пункту Круглик.

Читайте також  Втрачають гроші та роботу: що загрожує українцям за використання фальшивих COVID-сертифікатів

Крім того, на полігоні неподалік від населеного пункту Покровка зафіксовані щонайменше 5 танків T-72.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.