Тарифи з області фантастики: В Україні хочуть підняти ціну електроенергію, що потрібно знати українцям

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, збирається розглянути питання про підвищення тарифів на електроенергію для генеруючих підприємств.

Цю інформацію повідомила на своїй сторінці в Facebook голова НКРЕКП Оксана Кривенко.

“Сьогодні будемо розглядати тарифи для генеруючих підприємств. Якщо врахувати подані пропозиції — оптова ринкова ціна електроенергії з початку 2019 року зросте більш ніж на 15%”

За словами чиновниці, “Енергоатом” збирається на 65% підвищити тариф на виробництво електроенергії. Після цієї процедури, рентабельність компанії підвищиться до 38%, а дохід зросте на 27 млрд, що можна прирівняти до половини фонду всіх субсидій України.

“Чим обґрунтовано таке зростання тарифу? Компанія надала пояснення загальною кількістю 22 тисячі сторінок! Але така величезна кількість документів обґрунтовує лише 3,5 млрд. гривень коштів на інвестиції. «Укргідроенерго» пропонує підвищити свій тариф на 46% для збільшення доходу на 3,5 млрд. грн. ТЕЦ вважають, що в наступному році їм потрібен додатковий дохід у розмірі 4,6 млрд і для цього ми повинні збільшити тариф на 21%”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.