ДЕРЕВ’ЯНКО ПРОСИТЬ ГРОЙСМАНА РОЗКРИТИ СКЛАДОВІ НОВОГО ТАРИФУ НА ГАЗ (ВІДЕО)

Народний депутат від партії “ВОЛЯ” Юрій Дерев’янко під час години запитань до уряду у Верховній Раді поцікавився у прем’єр-міністра Володимира Гройсмана складовими тарифу на газ, який зріс удвічі.

derevjanko-prosit-grojsmana-_1167_s6

Про це повідомила прес-служба нардепа.

 

Скажіть будь-ласка, які складові нового тарифу на газ, який був нещодавно піднятий, враховуючи те, що попередній уряд його називав обґрунтованим? А зараз тариф в 4 рази більше, ніж його собівартість“, — запитав нардеп у нового прем”єра.

 

Гройсман відповів, що уряд прийняв рішення, щоб ціна на газ була ринкова, а не штучно зафіксована.

 

Десятки років галузь газовидобування знищувалась.  І це робилось абсолютно умисно“, — заявив прем”єр-міністр.

 

Ми в цьому питанні подолали корупцію, оскільки подвійні ціни давали можливість всім, хто займається газом, списувати газ на населення за заниженою ціною, при тому що державний бюджет мільярди компенсував компаніям“, — підкреслив Гройсман.

 

Юрій Дерев”янко також попросив Гройсмана сприяти поверненню старого зразка господарських книг у сільських і селищних радах.

 

Міністерство статистики на початку року вдосконалило так звану господарську книгу у кожній сільський і селищній раді. В результаті цього вдосконалення всі сільські і селищні голови вже 4-5 місяців вимагають вернути ту форму назад, тому, що втратились всі дані, які стосуються обліку господарств. Вже 4 місяці жодного руху з боку Міністерства статистики немає. Прошу втрутитись в це питання“, — підкреслив депутат.

 

Володимир Гройсман дав доручення  першому віце-прем”єру розібратися з цим питанням. “Те, що ми зможемо допомогти вирішити — ми вирішимо”, — запевнив глава уряду.

 

Нагадаємо, з 1 травня в Україні в черговий раз зросли тарифи на газ, гарячу воду та інші послуги. Так “соціальний” тариф на газ було піднято на 91%.

Читайте також  “Безперечно, він був бунтарем”. Спогад про Героя Небесної Сотні Романа Гурика

 

Кабінет Міністрів ввів єдиний для всіх побутових споживачів і підприємств теплокомуненерго тариф на природний газ — 6879 грн за тисячу кубометрів.

 

джерело http://firtka.if.ua/

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: