ВИНУВАТЦЯ СМЕРТЕЛЬНОЇ ДТП В УГРИНОВІ ЗАСУДИЛИ НА 4 РОКИ

Тисменицький районний суд виніс вирок у справі прикарпатця, який п’яним вчинив дорожньо-транспорту пригоду в Угринові, внаслідок якої загинув пасажир тієї ж машини.

ДТП сталась 3 серпня 2014 року, близько 4:20. Перебуваючи у стані алкогольного спяніння за кермом Chery Amulet, чоловік рухався по вулиці Галицькій в селі Угринів у напрямку Івано-Франківська. У салоні автомобіля на передньому сидінні був пасажир, який і загинув внаслідок ДТП, пише Репортер.

У матеріалах справи зазначають, що авто обвинуваченого мало технічні несправності через шини: при гальмуванні й маневруванні різнотипні шини по-різному впливають на стійкість авто.

Рухаючись по заокругленій ділянці дороги, зі швидкістю більшою ніж 90 км/год, підсудний не справився з керуванням, допустив занос автомобіля і виїхав за межі проїзної частини дороги, де врізався в огорожу будинку № 13. Пасажир цього авто тяжко травмувався та помер.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, у скоєному розкаявся. Однак ствердив, що не пам’ятає обставин ДТП, оскільки “був тяжко травмований та перебував в стані алкогольного сп’яніння”. Він зазначив, що згідний відшкодувати матері загиблого 63824 грн, але окрім 7000 грн, які сплатив добровільно.

Матір загиблого у суді сказала, що її син загинув виключно з вини обвинуваченого. Просила покарати його по закону та відшкодувати їй 100000 грн моральної шкоди, 63824 грн матеріальної та ще 500 грн за надання юридичної допомоги.

Врешті підсудного визнали винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 286 Кримінального кодексу України, та призначили 4 роки у в’язниці з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

Згідно з вироком, із засудженого також стягнуть 50000 грн моральної та 56824 грн матеріальної шкоди, 500 грн за надання юридичної допомоги. Окрім того 24070 грн – на користь обласної клінічної лікарні, а також 3043 грн процесуальних витрат.

Читайте також  Малечу кладуть поруч з дорослими: у якому стані Івано-Франківська психлікарня. ВІДЕО

 

повідомляє http://firtka.if.ua/

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: