Підготовка до чергової інформаційної агресії: в Україні створено проросійський телеканал

О 6 ранку 7 листопада в Україні розпочав віщання телеканал «Наш». Телеканал запустив нардеп України, колишній власник телеканалу NewsOne Євген Мураєв. За словами Мураєва телеканал стане площадкою, де буде подаватися альтернативне бачення ситуації в Україні.

З першого погляду нічого дивного: Україна сучасна демократична держава, де плюралізм думок нормальне явище. Але не все так просто, як може здатися на перший погляд.

По-перше, Мураєв знаний як «екс-регонал», а їх, як відомо, колишніх не буває. Після подій 2014 року, Мураєв вступив до партії Рабіновича «За життя». У 2018 до партії приєднався Віктор Медведчук. Партія «За життя» активно пропагує ментальні установки «регіонального розливу» з елементами прихильності до «русского мира». «За життя» не згадує про російську окупацію та агресію. А якщо і згадує, то в руслі, яке вигідне Росії. У програмі партії міститься теза про те, що Україна має стати такою собі Швейцарією і фінансовим центром для Заходу і Сходу, в тому числі і для Росії.

В кінці серпня поточного стало відомо, що батько Євгена Мураєва передав колишньому заступнику глави адміністрації президента Януковича Андрію Портнову телеканал NewsOne в управління терміном на три роки.

Досить часто з вуст Мураєва звучить «дивна»  проросійска риторика.

Так, Олексій Мураєв зовсім не соромиться розглядати конфлікт на Сході як громадянську війну, яку з одного боку підтримує Захід, а з іншого – Росія. Тобто, він повторює тезу російської пропаганди, що ніякої війни Росії проти України не існує. Є лише громадянська війна на Донбасі. Крім того, Мураєв висловлюється про те, що без Донбасу Україна стане інвалідом. І стверджує, що був би радий познайомитися з лідерами «ДНР» та «ЛНР». А причиною війни на Сході і дій Росії став, на думку Олексія Мураєва, страх Москви перед НАТО і подіями в Україні. Також він засуджує блокаду окупованих територій і каже що на Сході воюють американці. І це лише вершина айсбергу у морі проросійської риторики Олексія Мураєва.

Читайте також  “Відбиратимуть права назавжди”: Українцям пояснили у яких випадках

Слід зазначити, що паралельно зі стартом нового телеканалу, розпочала роботу нова політична партія із схожим логотипом «НАШІ». До  речі, лого телеканалу та партії до болю схожі з логотипом російського телеканалу «Звезда». Крім того, як нам стало відомо, офіс партії охороняє близько 70-ти проросійських “тітушок”, багато з яких у 2014-му році придушували “Революцію гідності” на майдані.

Сучасним аналітикам та піарщикам чудово відомо, що прийти до влади в Україні без власного телеканалу або ж постійної присутності у телевізорі дуже важко. Тому, напередодні президентських виборів в Україні, стартував новий телеканал з альтернативною, тобто проросійською точкою зору. Таким чином, Росія напередодні виборів по-тихеньку запускає проросійські телеканали, засновує проросійські партії в Україні з метою приведення до влади навесні наступного року лояльного до Москви політика….

А далі…. Не можна допустити щоб такі проросійські політики повернули нашу країну в орбіту впливу Кремля.

Джерело: enigma.ua/articles/pidgotovka_do_chergovoi_informatsiynoi_agresii_v_ukraini_stvoreno_prorosiyskiy_telekanal_1

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: