Замість вакцин і ліків – Комп’ютер за 1,5 мільйона і ноутбук за 800 тисяч! Що купує відомство Супрун?

Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун вже довгий час одна з найкращих ньювсмейкерів у країні. Її поради про те, що людям можна сидіти на холодному або про те, кому можна пити молоко – безцінні.

Не варто забувати, що роздаючи ці поради в.о. міністра встигає їздити по різних екзотичних країнах.

Особливо їй полюбилося Балі, про що 9 листопада, запитали депутати у прем’єра Володимира Гройсмана.

За інформацією Знай.ua, Супрун їздить до країн з теплим кліматом на різні зустрічі, присвячені фінансовим питанням. Як то кажуть, поєднує приємне з корисним.

Як йдеться у статті, поки в країні не вистачає необхідних вакцин і людям доводиться витрачати величезні гроші, щоб знайти необхідні ліки, в МОЗ вирішили закупити техніку на три мільйони гривень. І це не якесь медичне обладнання, а ноутбук і персональний комп’ютер.
Складно сказати, що ж це за техніка за таку ціну, але видно в МОЗ щось знають.

«Без технічних характеристик складно сказати, чому за комп’ютер і ноутбук така ціна, – розповів працівник київської IT- компанії Павло. – Але в будь-якому випадку якщо і є така техніка, вона призначена тільки для спеціалізованих компаній. Для звичайного користування це дивна вартість».

“А тепер давайте порахуємо, скільки за ці гроші можна було б купити вакцин від грипу, адже не треба бути провидцем, щоб зрозуміти, що скоро настане епідемія цієї хвороби, як у нас зазвичай відбувається в зимовий період у країні, – йдеться у публікації.

За офіційними даними, вартість вакцини зараз коливається від 200 до 350 гривень.

У МОЗ кажуть, що лікування грипу, за різними оцінками, обійдеться пацієнту від 420 до 2 800 в залежності від тяжкості перебігу хвороби.

Читайте також  На Прикарпатті продовжують реєструвати нові випадки небезпечного захворювання

Прості підрахунки говорять, що замість цієї дорогої техніки, яка ще не зрозуміло для чого, відомство могло б закупити 15 тис. вакцин від грипу.

“Але видно бажання мати ноутбук і комп’ютер за три мільйони гривень важливіше, ніж здоров’я українців, – запитує автор статті.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.