Незаконно перетнув кордон — за ґрати: в Україні почав діяти резонансний закон

Українська влада ускладнила заробітчанам та емігрантам життя. Але, і не тільки їм, а в першу чергу — бaндитам, нapкoтopговцям та тepopистам.

Тепер в Україні діє закон № 2599-VIII «про кримінальну відповідальность за перетин кордону за межами пунктів пропуску з метою заподіяти шкоду інтересам держави або силовиками з країни-aгpecора».

Як це працюватиме

З’явилася інформація, що перетин кордону з метою заподіяння шкоди інтересам держави або особою, якій заборонено в’їзд на територію України, або представниками підрозділів збройних сил, або інших силових відомств держави-агресора будь-яким способом поза пунктами пропуску.

Або без необхідних документів, або за документами з недостовірною інформацією передбачається покарання у вигляді ув’язнення строком до 3 років.

А ось за повторне вчинення порушення особою або групою осіб, покаранням буде позбавлення волі на строк від 3 до 5 років. За порушення із застосуванням зброї передбачається ув’язнення на термін до 8 років.

Варто нагадати, що Рада національного банку пропонує розробити програму випуску цільових облігацій внутрішньої держпозики для фінансування окремих галузей економіки.

Про це сказано в рішенні Ради НБУ «Вплив політики державних запозичень та податкової політики на стан грошово-кредитної сфери України». Його підписав глава Ради НБУ Богдан Данилишин.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.