“Нафтогазу” дозволили відключати газ за борги: Скандальне рішення, чого чекати українцям

В Україні газотранспортна система НАК “Нафтогаз” отримала право відключати компанії, які постачають українцям опалення, від газу.

Вже з 1 грудня боржники ризикують залишитися без блакитного палива. За старими правилами відключати блакитне паливо НАК не мав права.

Після вступу в силу нових правил частина українців може взимку залишитися без центрального опалення. Причому якщо відключать ціле підприємство, то без тепла ризикують залишитися навіть ті українці, які справно платять постачальнику, інформує Obozrevatel.

Так, щоб не залишитися без газу, постачальник повинен виконати одну з умов:

як мінімум на 90% розрахуватися за спожитий газ;

підписати з “Нафтогазом” договір реструктуризації боргу.

Якщо не виконати умови, газ не дадуть. Інакше це буде вважатися несанкціонованим відбором, тобто злодійством. “Нафтогаз” буде направляти листи операторам, які протягом трьох днів повинні перестати використовувати блакитне паливо.

“Поставки природного газу (надання номінацій) виробнику теплової енергії здійснюється в разі виконання останнім, як мінімум, двох умов: укладення з компанією договору поставки природного газу відповідно до законодавства, а також забезпечення хоча б одного з передбачених Положенням обов’язкових умов щодо розрахунків за використаний природний газ”, – заявили в “Нафтогазі”.

Варто зазначити, що тепер субсидія призначатиметься на загальних умовах тим людям, за яких роботодавець не сплачує ЄСВ. Субсидії зможуть отримати безробітні – потрібно лише встати на облік. Субсидії будуть нараховуватися родинам, що опинилися у скруті через важку хворобу. Пенсіонери, інваліди, особи, які втратили годувальника, зможуть отримати субсидію на понаднормову площу (до 30%). Якщо фактична вартість спожитих послуг менше обсягу обов’язкового платежу, сплачувати потрібно тільки фактичну вартість. Субсидії зможуть отримати родини заробітчан, якщо людина сплачує ЄСВ у тій країні, де працює, і надасть відповідне підтвердження.

Читайте також  "Шоколадний король": Порошенко увійшов до списку мільярдерів Forbes

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.