Ведмідь Тайсон, якого врятували на Прикарпатті, погладшав і знайшов подругу. ВІДЕО

Ведмідь Тайсон, якого рік тому волонтери забрали із жахливих умов у притулок, погладшав майже вдвічі, перестав боятися людей і дуже погарнішав. Йому вже і подругу знайшли.

Тайсон тепер живе у великому вольєрі у притулку “Домажир” на Львівщині. Майже півтора гектара площі ділить зі своєю подругою Машуткою, йдеться в сюжеті “Сьогодні” на ТРК “Україна”.

“В неї схожа історія з Тайсоном – вона також з притравлювальної станції, тобто на неї нацьковували собак”, – розповідає Світлана Палажченко, менеджер з маркетингу ведмежого притулку “Домажир”.

Ведмеді, каже вона, довго звикали одне до одного – не сваряться, але особливо і не товаришують.

“Вони стараються уникати одне одного. Хоча, до прикладу, Тайсон може заглядати до Машутки, а вона, як горда дівчина, повертає голову вбік”, – говорить Світлана Палажченко.

За рік Тайсон змінився до невпізнання. Із голодної та виснаженої тварини він перетворився на справжнього впевненого в собі красеня. Рік тому на Тайсона неможливо було дивитися без сліз. Ведмідь жив на притравлювальній станції у жахливих умовах без їжі та води, у клітці тварина не могла навіть розігнутися. З харчів мав лише те, що приносили небайдужі люди. А це максимум кілька буханок білого хліба.

Як писав КУРС, на клітку зі звіром місцеві жителі натрапили влітку минулого року. Клітка з виснаженим ведмедем була розташована на території, що належить районним мисливцям та рибалкам на Коломийщині.

У жовтні минулого року зоозахисники відвезли Тайсона у “Домажир”.

Директор притулку “Домажир” Ігор Николин пригадує, що Тайсона привези маленьким і худеньким, крім того, ведмідь мав проблеми із зубами.

Цього року Тайсон вперше готується впасти у зимову сплячку – він має добрий апетит та активно набирає вагу. Відколи ведмедя привезли до притулку, погладшав майже удвічі. Тож вольєр для зимового сну йому підготували.

Читайте також  Військові отримали захисні костюми та маски від калуського волонтерського штабу. ФОТОЗВІТ

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.