Ще в п’ятницю приходив на уроки та добре почувався: У Чернівцях раптово помер третьокласник

У дитини був швидкий перебіг захворювання. У Чернівцях від менінгококової інфекції помер третьокласник. Хлопчик навчався у школі №42.

Випадок підтвердили у ДУ «Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ України». Як розповіла очільниця відомства Наталя Гопко, у дитини був стрімкий перебіг захворювання. Ще в п’ятницю хлопчик приходив на уроки та добре почувався. Однак уже в понеділок вранці він помер.

– У навчальному закладі працюватимуть медики та наші фахівці. Вони обстежать усіх дітей та педагогів, котрі перебуті вали у контакті з хворим, оскільки менінгіт передається повітряно-крапельним шляхом, – розповіла Наталя Гопко.

Бактеріальний менінгіт – це дуже серйозне та смертельно небезпечне захворювання. Смерть від цього типу менінгіту може настати протягом декількох годин. Більшість людей виліковується від бактеріального менінгіту без наслідків. Проте досить часто виникають серйозні ускладнення, що призводять до певних розладів та навіть втрати дієздатності (пошкодження мозку, втрата слуху та нездатність до навчання).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.