Моторошно і цікаво: на Прикарпатті є музеї магії, де можна зустріти цілющі або дуже небезпечні експонати

Прикарпаття відоме своєю містичністю. Тут споконвіку жило чимало мольфарів, жінок і чоловіків, котрі за їхніми словами вміли спілкуватися з плазунами, тваринами, лікувати від смертельних недуг, або й робити непоправиму шкоду людям. Біла і чорна магія переплелися, і за словами місцевих, існують в прикарпатських регіонах ще й по цей день. В результаті цього тут на Івано-Франківщині у селищі Верховина навіть існує музей магії, повідомляє Франик.

Музей неймовірно колоритний, як ззовні так і з середини. Зовні він навіть чимось нагадує хатку на курячих ніжках із всім відомої казки. Моторошний скрегіт від відкривання дверей, мовляв відлякує зло. Доглядає за музеєм пані Ганнуся, котра й проводила екскурсію журналістам, що зацікавилися магічною стороною Гуцульщини.

В музеї справді є чимало моторошних експонатів, котрі в минулому мольфари і відьми використовували у своїх ритуалах. Одним з таких експонатів є нитка з кабанячим іклом і голкою. За словами пані Ганусі цей експонат розбив не одну щасливу сім’ю. Ним орудувала мольфарка Марія Семениха, що вміла приворожувати чужих чоловіків. У неї їх було шестеро і це в офіційних шлюбах. Є тут і місцева лялька вуду, що може позбавити життя. Є різноманітні ножі, камені, що впізнають відьму, особисті речі відомих мольфарів, як от підсвічник і хрест самого Михайла Нечая, що колись пророкував сьогоднішні бойові дії на Сході України. Є тут і хустини знахарки Параски Соколовської, що вміла розмовляти з плазунами.

Не обійшлося і без цілющих експонатів, як от настойки з гадюк, котрі на думку місцевих лікують від багатьох недуг. Сама пані Ганнуся більшості експонатів руками не торкається, ймовірно боїться впливу чорної магії. Жінка беззаперечно вірить в силу всього, що знаходиться в цьому музеї, адже каже, що колись давно один з таких знахарів врятував її від сліпоти.

Читайте також  "Приехали из Москвы и остались живы. Слава Україні". Туристи з Москви залишили запис у книзі відгуків музею у Верховині (фото).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.