“Україні загрожує нове вторгнення”: на Заході розповіли про неочікувані плани Путіна

У разі, якщо в листопаді поточного року Константинополь надасть Україні Томос, може початися новий виток кровопролиття, так як Кремль втратить важливий важіль впливу.

На небезпеку цього моменту звернуло увагу видання Financial Times. “Російський президент отримає сильний удар. Втрата українського патріархату знижує вагу Росії в православному світі і дає їй менше приводів претендувати на звання Третього Риму”.

Відзначається, що на Заході побоюються, що Кремль може застосувати військову силу, щоб взяти під свій захист церкви, що залишилися вірними московському патріархату, і перешкодити їх переходу під юрисдикцію Київського патріархату. Потенційно такі дії можуть загрожувати новим кровопролиттям.

Популярність Володимира Путіна різко зросла після анексії Криму, нагадує газета, і слабкість російської економіки може підштовхнути кремлівських стратегів до схожого маневру.

Варто нагадати, що раніше митрополит Волоколамський Іларіон заявив, що в разі надання автокефалії Українській православній церкві може початися кровопролиття.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.