Проща у Погоні зібрала тисячі вірян з усіх куточків України (фото)

Цими вихідними, 29-30 вересня, пройшла XXIII Міжнародна проща Вервиці.

До монастиря Успіння Матері Божої на Івано-Франківщині проща зібрала тисячі людей з усіх куточків України та закордону.

Вчора відбулося урочисте винесення ікони Погінської Матері Божої, Молебень до Матері Божої Погінської, співана вервиця (світлі таїнства). Кульмінацією вечора стала Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Владика Василій Тучапець, екзарх Харківський, інформує прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

“Я зауважив багато молоді, яка із задоволенням крокувала на нічні чування. У час зміщення моральної вісі координат нашого суспільства саме під час таких прощ можна зустріти людей, які вірять у заступництво Богородиці. Це вселяє надію, що наш світ не такий вже і пропащий і його здатна врятувати любов…Ідеали вчення Ісуса Христа є єдиними аргументами проти домінації меркантильності у цьому світі. Тож, творімо добро і слухаймо слова Богородиці:- “Ось бо велике вчинив Мені Всемогутній і Велике Ім’я Його”… Бог відкриває і нам у Головній Заповіді Любові основну домінанту Божого задуму: “Твори добро і світ буде кращим!”, – зазначив владика.

Сьогодні у Погоні зустрічали Главу Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава.

Патріарха УГКЦ зустрічали Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин, чисельно зібраний люд, духовенство, керівники міста та області. За традицію діти привітали Главу Церкви хлібом і сіллю.

Блаженніший Святослав очолив Архієрейську Божественну Літургію, яка завершила прощу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.