Глава УГКЦ Святослав Шевчук розповів, чому молодь не хоче ходити до Церкви

В обговоренні теми “Молодь: шлях до Церкви” у програмі “Відкрита Церква” на “Живому ТБ, взяв участь Глава УГКЦ Блаженіший Святослав, розповідає Департамент інформації УГКЦ.

“Молодь не терпить формалізму. От коли вона відчуває, що священик, якого вона бачить у парафії, формально ставиться до свого служіння, будьте певні, що молодої людини в парафії ви більше не побачите” – сказав Святослав Шевчук.

Блаженнійший Святослав переконує, що усі, хто покликаний до душпастирства, мають час від часу робити іспит сумління, адже молодь дуже тонко відчуває фальш та неправду і цього не терпить:

“Коли Церква, як інституція, починає замикатися на собі, на своїх внутрішніх потребах і перестає звертати увагу на реальні життєві потреби людини, то втрачатиме авторитет у молоді”, – розповідає архієпископ.

Глава УГКЦ також розповів у чому полягає успіх залучення молоді до Церкви:

“Якщо молода людина не зустріне сварливих бабусь у храмі, котрі її картатимуть за нібито невідповідний одяг, не за такий поклін або не за такий знак святого Хреста, а знайде привітне обличчя людини, яка там почувається комфортно і справді зосереджена на спілкуванні з Богом, то в такій парафії молодіжний простір буде забезпечений”, – вважає Блаженніший Святослав.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.