Подарунки, які ніколи не можна дарувати та передаровувати

Є повір’я, які можуть підказати, від яких презентів варто відмовитися, а на які звернути особливу увагу.

Вибір подарунків – відповідальний момент. На жаль, так думають далеко не всі, купуючи традиційну пару шкарпеток для чоловіків і чергову сковороду або каструлю для жінок.

Наші предки вважали, що це в корені неправильно. Є повір’я, які можуть підказати, від яких презентів варто відмовитися, а які придбати.

Годинники Презентувати годинник в багатьох країнах вважається, як мінімум, поганим смаком. У Китаї вважають, що цей подарунок буде відраховувати час, який залишився людині прожити. У нашій країні такого марновірства немає, але багато хто вважає, що подібний презент призведе до сварки.

Ніж Європейці вірять, що дарувати ріжучі предмети не варто – вони є провісниками майбутніх проблем в будинку одержувача. Жителі Латинської Америки вважають, що, даруючи ніж, вони «обрізають» з людиною, якому його презентують, всі зв’язки. Нам ближче повір’я, яке є у європейців. Жителі Кавказу і Сходу спокійно ставляться до зброї, піднесеної в подарунок.

Шкарпетки Є думка, що якщо жінка дарує чоловікові шкарпетки, він може піти з дому. Якщо мати дарує синові шкарпетки, то підштовхує його піти від її впливу.

Носовичок Православні люди вірять, що піднесена хустка в якості презенту віщує можливі сльози.

Книга Народне повір’я говорить, що книгу можна дарувати родичам, але не другій половинці – такий подарунок для коханої може стати передвісником сварки. Книгу не можна дарувати подружжю – це може спровокувати сварки, розлади в їхньому будинку.

Перлини Стародавні греки вважали, що перли – це сльози морських німф. Такий подарунок віщує швидкі сльози.

Дзеркало Безліч забобонів пов’язано з дзеркалами. Вважається, що вони приносять з собою неприємності в новий будинок.

Читайте також  Чи мають право військкоми заходити до житла: Юрист дав відповідь

Посуд Не можна дарувати тріснутий, надщербленій посуд – це може стати причиною «розбитого» життя. Якщо в якості подарунка все-таки обрано посуд, всередину необхідно покласти щось. Традиція, по якій молодята б’ють на весіллі посуд, вважається на щастя. Вони залишають все погане за межами створеної сім’ї.

Фігурки птахів Фігури птахів приносять в будинок занепокоєння, метушню.

Сумка, чемодан, порожній гаманець Вибираючи одну з цих речей в якості подарунка, обов’язково потрібно покласти щось всередину, а гаманець без грошей дарувати категорично не можна. Нехай там буде одна монета або купюра.

Рослини, тварини Підносячи такий «живий» подарунок, у дарувальника потрібно попросити викуп. Без нього, згідно з повір’ями, новий мешканець будинку не знайде свого місця.

Капці Забобонні люди вірять, що тапки в якості подарунка, можуть залучити до людини хворобу або смeрть. Особливо це стосується тапок білого кольору.

Бурштинові прикраси Вважається, що прикраса з бурштину є символом швидкої розлуки.

Скриньки Прийнято вважати, що людина, якій подарували скриньку, буде ретельно приховувати переживання, думки від дарувальника.

Гребінці для волосся Такий подарунок може допомагати оточуючим і дарувальнику бачити думки людини.

Шарф, рукавички, перчатки Точного пояснення заборони на такі подарунки немає. Прийнято вважати, що вони можуть посварити людей.

Краватка Краватка пов’язує дарувальника і нового володаря такої речі. На краватку може бути зроблений приворот. Кажуть, що такий подарунок можна презентувати дуже близькій людині.

В’язані речі Цю прикмету повинні взяти на озброєння незаміжні дівчата. Прийнято вважати, що подарована в’язана річ коханій людині передує зраді. Презентувати такі речі краще після весілля.

Білизнаілизна Ця прикмета стосується жінок. Вважається, що дружина, яка подарувала чоловікові білизну, підштовхує його до зради.

Читайте також  Покладіть одну ложку цукру на городі — і величезний урожай гарантований: як це працює

Ланцюжок Якщо ланцюжок після дарування розривається, то кажуть, що і відносини між людьми розірвуться незабаром.

Рушник Такий презент може принести хвороби.

Натільний хрестик Хрестик дарується при хрещенні. В іншому випадку дарувальник передає людині з презентом частинн хвороб, проблем, негараздів. Служителі церкви повністю спростовують це марновірство.

Косметика для вмивання і душу Прийнято вважати, що такі подарунки «змивають» людину з життя того, хто її презентував.

Свічка

Від подібного подарункн варто відмовитися, кажуть, що він до швидкого похoрону. Декоративні свічки також не варто дарувати.

Cпиртне Це марновірство цілком пояснюється здоровим глуздом. Кажуть, що такий презент забирає частину здоров’я і це цілком зрозуміло.

Незважаючи на значний список заборон, є спосіб обійти їх.

Необхідно попросити у людини невеликий, символічний викуп – навіть однієї монети буде досить. В такому випадку презент перетворюється в покупку, адже за товар отримана плата.

Що підійде в якості подарунка

Про відповідні подарунки сказано, на жаль, дуже мало, але деякі пункти вимагають особливої ​​уваги.

Подушка Подушки потрібно дарувати парою, щоб вони приносили в будинок гармонію, достаток.

Килим Килим, піднесений як подарунок, обіцяє новому господареві удачу в будь-якій новій справі.

Скатертина Презент у вигляді скатертини зміцнює дружній зв’язок між одержувачем і дарувальником.

Сонцезахисні окуляри Ця прикмета стосується більше одружених чоловіків. Якщо вони піднесуть такий презент дружині, то зменшать кількість сварок в будинку. Дружина зможе через окуляри подивитися на світ очима чоловіка.

Ручка Цю письмову приналежність варто презентувати керівникам. Прийнято вважати, що так керівник буде більше слухати дарувальника.

Прикмети дарування

Є особливі прикмети, пов’язані зі способом дарування.

Вони можуть Вам знадобитися:

Після заходу сонця не можна дарувати гроші. Це до нужди дарувальника, але не одержувача. В крайньому випадку, ввечері потрібно покласти такий подарунок на стіл, але точно не давати в руки. Грошовий презент краще підносити вранці, вдень.

Читайте також  “На балкон”: франківець пройшов у 20-ку учасників проєкту “МастерШеф”

Заборонено передаровуватимемо подарунки. Перш за все, це некрасиво і енергія «повторного» презенту погіршується.

Подарунки не можна підносити через поріг, обов’язково слід увійти в будинок.

Подарунки не можна презентувати до дня народження. Заздалегідь вручений подарунок не слід розпаковувати, тому варто попросити про це одержувача, якщо іншого виходу немає. Нехай він побачить його в день свята.

Квіти слід дарувати в непарній кількості. Закоханим потрібно залишати в стороні квіти жовтого кольору. Кажуть – вони до розлуки.

Всі повір’я, століттями що вкорінюються в народі, – це слова, непідкріплені фактами. Ви самі повинні вирішити, вірити в забобони або залишити їх осторонь.

Найголовніше, обирайте подарунок від душі і отримуйте задоволення від радості іншої людини.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.