Воздвиження Хреста Господнього: ось 2 справи, які варто зробити 27 вересня 2018 для захисту від усього поганого

Воздвиження Хреста Господнього дійсно дуже радісне свято. Адже саме в цей день всі православні християни шанують віднайдення Хреста Господнього.

Хрест Господній-одна з найважливіших святинь для всіх православних християн. Язичники намагалися знищити її, однак через 300 років Хрест Господній був знайдений знову.

Ікона «Воздвиження Хреста Господнього» вважається цілющою. У цієї ікони просять про захист від хвороб і всього поганого.

Ось що необхідно зробити 27 вересня 2018 у день Воздвиження Хреста Господнього для захисту себе і своїх близьких від всього поганого:

Перше. Цього дня не ухиляйтеся від щирої молитви. По можливості відвідайте Храм Божий. 27 вересня 2018 року в багатьох православних храмах буде дуже красиве богослужіння. Напередодні ввечері будуть виносити Животворящий Хрест.

Попросіть в цей день Господа захистити вас і ваших близьких від всього поганого: від хвороб, недобрих людей, бідності. І Господь захистить вас, як Він захистив Хрест Господній від руйнування язичниками.

Вважається, що ікона «Воздвиження Хреста Господнього», якщо носити її при собі захищає від усіх бід.

Друге. Намалюйте в цей день на дверях будинку або квартири невеликої хрестик. Особливо добре це зробити свічкою, принесеною їх Храму. Так Хрест захистить вас і ваш будинок від всіх бід на весь рік.

Про що ще варто пам’ятати в цей день? Так як в день Воздвиження Хреста Господнього строгий піст, то варто обмежувати себе в їжі. Не всі дотримуються посту, проте, можна хоча б уникнути обжерливості.

Також в цей день намагаються уникати сварок і конфліктів. Наші предки вірили, що в День Воздвиження Господнього варто уникати відвідування лісу. За повір’ям, у лісі в День Воздвиження Господнього можна заблукати назавжди і / або зустріти нечисту силу.

Читайте також  Церква, де збуваються мрії: В Івано-Франківську чудотворна ікона подарувала ще одній жінці омріяну вагітність

Ходить легенда, що якщо ви побачили щось погане в цей день-необхідно осяяти це хрестом. І тоді погане зникне або виправитися.

Також наші предки вірили, що в День Воздвиження Хреста Господнього не можна починати нових справ-мовляв нечистий буде всіляко заважати їх виконання. Однак, якщо почати необхідно щось попросите Благословення у Господа і восени себе хрестом.

Що не можна робити на Воздвиження 27 вересня

Не можна працювати, а також починати нову справу. Вважається, що все піде прахом.

Ні в якому разі не можна ходити в ліс: бабусі і дідусі в деяких населених пунктах досі вірять, що в цей день лісовик перераховує лісових звірів. І людині таке точно не можна бачити.

Також не можна тримати двері відчиненими: мудрі люди запевняють, що в цей день змії шукають місця для зимівлі і можуть заповзти в будь-який будинок.

І, нарешті, на Воздвиження закінчується бабине літо і осінь вступає в свої права.

Крім того, в цей день не слід:

лаятися і з’ясовувати відносини з близькими;

їсти не пісну їжу: м’ясо, рибу, яйця і молочні продукти. В цей день всі православні дотримуються суворого посту, приправляючи її лише рослинною олією;

У народі є ще один переказ: вважається, що в цей день змії шукають місце для сплячки на зиму, тому радять добре замикати будинок».

У День Воздвиження Хреста Господнього читається молитва Хресту Господньому.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.