Екс-президент Німеччини розповів, як німці ставляться до українських мігрантів

Українці, які приїжджають в Німеччину, збагачують країну, роблять внесок у науку, економіку та культуру. Всього у Німеччині мешкає понад 270 тисяч українців.

Про це сказав колишній федеральний президент Німеччини, голова німецького Фонду з питань інтеграції Deutschlandstiftung Integration Крістіан Вульфф, пише 24 канал.

“Українці, які, можливо, стануть громадянами цієї країни, багато що привносять до нашого суспільства. Вони роблять великий внесок у сферу науки, серед них є талановиті учені, у сферу культури. У німецькому суспільстві великий попит на українських фахівців”,– зазначив Вульф.

Він також наголосив, що така структура, як Фонд з питань інтеграції, є необхідною. Вона допомагає молодим людям інтегруватися в німецьке суспільство. Голова фонду повідомив, що серед його більш ніж 1000 стипендіатів є і люди з українськими коренями.

Крістіан Вульф також заявив, що завдяки прибуттю людей та використанню їх креативного потенціалу, Німеччина стає ще багатішою та ще більш відкритою для світу правовою державою.

Як зазначає екс-президент Головними принципами при цьому мають бути повага до гідності кожної людини, заборона будь-якої дискримінації.

“Ми маємо бути більш патріотичними, але це не означає ізоляціонізму і закриття меж – це не відповідає національним інтересам”, – підкреслив Вульф.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.