Дорожній протест тривав цілу ніч. Люди обіцяють безстрокову акцію, поки не розпочнеться ремонт дороги (ФОТО)

Мешканці Чернівецької та Франківської областей другу добу перекривають дорогу Цілу ніч люди чергували на дорозі Чернівці-Путила і не пропускали транспорт.

Дорогу у селі Великий Рожин, під Скалою Сокільське мешканці Косівського району перекрили 11 вересня з 8 години ранку. Протестувальники не пропускають автобуси та автівки. Акція тривала протягом усього дня, потім люди цілу ніч чергували на місці, запалили ватру, розповіла Інформаційному агентству АСС одна із місцевих мешканок.

Перекривають дорогу мешканці двох областей – Чернівецької та Івано-Франківської, із сіл Косівського, Вижницького та Путильського районів. Люди вимагають ремонту 3,3 кілометрів дорожнього покриття, саме цим відрізком, бідкаються, неможливо проїхати. На ремонті роботи мешканці чекають вже десятки років. Дорожники цьогоріч повідомили, що коштів не передбачено.

Представники районної влади, які були на місці, намагались дипломатично врегулювати ситуацію, однак спроби виявились марними. Протестувальників підтримали депутати Путильської районної ради, які проголосували за звернення до Президента та Прем`єр-міністра України з проханням виділити кошти із державного бюджету на завершення відновлення дороги державного значення та двох мостів через річку Черемош.

Люди також вимагають відповіді, чи виділяли кошти на ремонт цієї дороги і на що вони були витрачені. Адже, зі слів підрядника, який торік розпочав тут ремонтні роботи, із ним не розрахувались, тому все було припинене. Районні чиновники сподіваються на підтримку депутатів Верховної Ради від обох областей.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.