Солдат-строковик випустив собі у голову 16 куль з автомата

Солдат строкової служби, якого 7 серпня знайшли мертвим на варті у Навчальному центрі «Десна» на Чернігівщині, випустив собі в голову з автомата 16 куль.
Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

«Під час проведення досудового розслідування було проведено огляд місця події (ділянки місцевості на території об’єднаних складів озброєння військової частини), під час якого встановлені обставини, які свідчать про ймовірне самогубство загиблого солдата, а саме здійснення ним особисто пострілів чергою з автомата в голову. Такі висновки зроблені з положення тіла загиблого, розташування зброї та гільз (розліт до 0,5 м), час, потрібний для відстрілу 16 патронів (а саме – 1,5 секунди), а також відсутність слідів боротьби, переміщення або волочіння тіла тощо», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час допиту військовослужбовців, які проходили службу із загиблим та безпосередньо перебували у караулі з ним того трагічного дня, слідчі з’ясували, що солдат був у доброму настрої, на сімейні проблеми не скаржився, нестатутні заходи до нього впродовж військової служби не застосовувалися. Не виявлено також конфліктів із командуванням частини чи співслужбовцями.

Наразі за поданням військової прокуратури Деснянського гарнізону Центрального регіону України призначена судова почеркознавча експертиза для встановлення авторства передсмертних записок. Крім того, буде проведено ще кілька експертиз – судово-медична та балістична.

На даному етапі розслідування слідчі планують завершити допити співслужбовців загиблого щодо наявності нестатутних взаємовідносин у підрозділі, скарг на сімейні та інші життєві проблеми. Спілкуватимуться також із родичами солдата з метою врешті-решт встановити причини його рішення звести рахунки з життям.

Як повідомлялося, тіло солдата строкової служби 1997 р. н., стрільця роти охорони однієї з військових частин, з вогнепальним пораненням голови було виявлене 7 серпня близько 21 години під час несення варти на складах зброї.

Читайте також  На Закарпатті затримали росіянина з тротилом та гранатами

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.