Водія, який спричинив смертельну ДТП на Богородчанській трасі, засудили умовно

Богородчанський районний суд закінчив розгляд кримінального провадження щодо винуватця ДТП, в якій загинула жінка та травмувалися троє людей.

Як писав КУРС, 15 лютого на Богородчанській трасі між селами Підгір’я та Дзвиняч Богородчанського району зіткнулися “Volkswagen Golf” та “Volkswagen Caddy”. Водій “Гольфа” виїхав на зустрічну смугу, де врізався в “Кадді”.

Пасажирка “Кадді”, мешканка села Пороги, від отриманих травм померла на місці. Ще троє осіб госпіталізовані з різними травмами.

У суді водій “Volkswagen Golf” свою вину визнав. Розповів, що того дня їхав з лікарні від тещі додому за ліками. Хотів обігнати два автомобілі, які їхали попереду. Він виїхав на зустрічну смугу і через слизьке покриття дороги втратив можливість керувати автомобілем, в результаті чого допустив зіткнення з автомобілем “Volkswagen Caddy”. Внаслідок ДТП одна пасажирка автомобіля загинула, а водій та інші пасажири отримали тілесні ушкодження. Після ДТП він надавав першу допомогу потерпілим, викликав швидку допомогу та поліцію.

Суд визнав його винним у злочині за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) та призначив покарання у виді чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк два роки.

На підставі ст. 75 КК України суд звільнив винуватця ДТП від відбування основного покарання з іспитовим строком два роки.

Суд також скасував арешт на його автомобіль та повернув обвинуваченому.

Цивільний позов не подавався.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.