Серед 44 тисяч декларації, які подали лікарі у Калуші, багато не мали підписів пацієнтів, – Нацслужба здоров’я

До кінця другої хвилі кампанії у МОЗ підпишуть угоди з понад половиною закладів надання первинної медичної допомоги У Калуші, де одна з лікарень додала до електронної системи 44 тисячі декларацій за 15 днів, МОЗ здійснило перевірку і виявило, що багато з них були заповнені неналженим чином і не мали підписів пацієнтів.

Про це в ефірі Громадського радіо розповів голова Національної служби здоров’я Олег Петренко.

«У цьому випадку у нас виникли сумніви і ми вирішили зробіти перевірку. Укладаючи декларацію про вільний вибрів лікаря, пацієнт може верифікувати себе двома шляхами: через СМС або через документи, що вносяться в електронну систему.

Цим другим способом укладено 4% по всій країні. І лише в одному закладі через документи було укладено 100% декларацій.

Ми здійснили виїздну перевірку і побачили, що всі декларації укладені вручну, неналежним чином, часто без підпису пацієнтів», — розповів Олег Петренко.

Голова Нацслужби здоров’я також розповів, що до кінця другої хвилі кампанії у МОЗ підпишуть угоди з понад половиною закладів надання первинної медичної допомоги.

«До реформи увійшли більше половини закладів. Протягом першої хвилі каманії, яка тривала від 25 травня до 1 червня, ми уклали 161 договір. До кінця другої хвилі буде приблизно 450-460 договорів. Усього закладів первинної допомоги в Україні близько 1100, вони знаходяться у фазі реорганізації», — розповів Олег Петренко.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.