Калушанам, які постраждали від підтоплень, виплатять грошові допомоги

26 липня Калуська міська рада затвердила порядок надання одноразових грошових допомог громадянам, в зв’язку з підтопленням через проливні дощі 28 червня 2018 року.

За прийнятим рішенням, допомога надається в зв’язку з підтопленням через проливні дощі 28 червня 2018 року в місті Калуші присадибних ділянок, літніх кухонь, житлових будинків, підвальних та цокольних приміщень, інформують “Вікна”.

Підставою для надання допомоги є звернення на ім’я міського голови та акт обстеження підтоплених територій, який склала спеціально створена робоча група міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Саме ця робоча група приймає рішення про перелік громадян, яким надається допомога та про розмір такої допомоги.

Виплати постраждалим калушанам буде здійснювати управління соціального захисту населення міської ради на підставі рішення виконавчого комітету міської ради. Кошти калушани зможуть отримати або на банківський рахунок, який вкажуть у заяві, або через відділення поштового зв’язку.

Для того, щоб забезпечити фінансування виплат, міська рада внесла зміни і до міської програми соціального захисту на 2018 рік. Перелік заходів програми доповнили пунктом «Надання одноразових грошових допомог громадянам, в зв’язку з підтопленням через проливні дощі 28 червня 2018 року». На такі видатки заклали 200 тис. гривень, відповідно загальний бюджет міської соціальної програми зріс з 7 млн 996 тис. гривень до 8 млн 196 тис. гривень.
Коло калушан, які отримають грошові виплати, вже визначилося.

Як повідомила «Вікнам» перший заступник міського голови Галина Романко, у переліку, який склала комісія, – 87 мешканців міста. По кожному заявнику проведено обстеження і складено акт. Заяви приймали і проводили обстеження до 16 липня. Люди, які зверталися пізніше, на виплати претендувати не можуть, оскільки вже неможливо достовірно встановити факт підтоплення. Максимальний розмір допомоги міська рада не встановила. Це залежатиме в першу чергу, від завданих водою збитків.

Читайте також  На Запоріжжі зaгuнув 30-річний захисник з Калуша Назар Гецко

За словами Галини Романко, калушан, які постраждали від паводку поділили на три категорії. Перша – у яких затопило город, друга – підтоплені підвали житлових будинків, літніх кухонь і третя – у яких вода дісталася житловогу будинку.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.