Французькі делікатеси на Закарпатті. У Нижньому Селищі равликова ферма

Багаті не тільки природою, а й еко-продуктами. На Закарпатті не перестають дивувати своєю винахідливістю. У Нижньому Селищі, Хустського району можна відвідати незвичну для українців ферму – равликову.


Відкрили равликову ферму у закарпатському селі минулого року фермер Михайло Дем`ян. Для цього чоловік пройшов спеціальне навчання за кордоном. Після чого закарпатець закупив середземноморських молюсків і утримував їх в окремій кімнаті.

В закритому приміщенні він міг регулювати температуру, що є важливим для життєздатності равликів. Зараз равлики спокійно «живуть» на відкритій території у самісінькому центрі села, де і розташована ферма. До слова, поруч знаходиться «Селиська сироварня».

Вирощувати равликів не просто, це клопіткий і тривалий процес. Годують равликів травою та кормами рослинного походження. Справжнім делікатесом для них є морква.

Розводити равликів непросто. Це ж не звичайна ферма, де вирощують свиней і т.д. Равлики потребують більше уваги і знання, розповідає Михайло Дем`ян, директор Равликової ферми.

Фермери вирощують середземноморський вид молюсків. На ділянці у пів гектара вдається зібрати до 10 тон врожаю. Нині на фермі чимало туристів, які мають змогу не тільки подивитися на французький делікатес, а й спробувати на смак. Подають равлики під різними соусами ( равлики по-бургундськи – з додаванням томатів та часнику, равлики “шафрано” – з шафраном та іншими травами; по-закарпатськи – з селиським сиром та ін.), також можна спробувати і їхню ікру.

Досить незвичний смак, цікавий, але якщо вже тут чому б і не спробувати, розповідає Маріанна, туристка

Я якщо чесно більше м`ясо люблю, але інколи можна і равликів скуштувати для різноманітності, розповідає Лукас,турист.

До слова, равлики – це дороге задоволення. Кілограм напівфабрикату коштує близько 1000 гривень. В Україні такий вид фермерського господарства починає набирати обертів, тим часом, як у Франції молюсків поїдають приблизно 25 тисяч тонн.

Читайте також  На Закарпатті затримали трьох ухилянтів: Намагалися втекти до Румунії

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.