Неймовірне відео: багатотисячний похід зі свічками на прощі у Зарваниці зняли з висоти пташиного польоту (фото, відео)

У ніч проти 15 липня відбувся багатотисячний похід паломників із запаленими свічками від парафіяльного храму Зарваниці до місця появи Богородиці. Процесію очолив Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав та Кардинал Ґвалтьєро Бассетті, голова Єпископської Конференції Італії.

Похід зі свічками розпочався біля парафіяльного храму Зарваниці, де зберігається ікона Матері Божої Зарваницької.

Після Літургії, яку очолив екзарх Луцький Йосафат (Говера), вірні центральною вулицею села у супроводі оркестру співали пісню “Із Києва міста”.

Відтак на чудотворному місці вдарили дзвони, а прочани наблизились до монументу, де Глава УГКЦ спільно з єпископами та священиками розпочав Молебень до Пресвятої Богородиці.

Почути духовні поучення та дізнатися про перебіг молитви можна з відео:

Не зважаючи на дощову погоду проща у Зарваниці зібрала неймовірну кількість людей. Цьогоріч вона прикрочена 1030-літтю Хрещення Русі-України.

“У найтяжчі часи випробувань, коли наша Україна була обдерта з усього свого блага, наші діди і прадіди не втратили скарб віри. І тому наша Церква упродовж тих 1030 років не тільки була захисницею, душею українського народу, не тільки була державницькою Церквою, але Церквою державотворчою”, – наголосив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав перед стотисячною спільнотою прочан Загальнонаціональної прощі до Зарваниці.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.