В українських державних лікарнях досі можна замовити собі платну індивідуальну палату: як це “працює”

В українських державних лікарнях досі можна замовити собі платну індивідуальну палату, і ця послуга досить поширена, передає “Обозреватель”.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст Дмитро Лиховій, акцентуючи увагу на стан таких палат і ціни на них.

“Як виявилося, в типовій (хоча – не знаю, може, вищий за середній рівень) київської лікарні вартість двомісної палати на добу – 500 грн. Або 250 грн з людини. Хоча якщо з інвaлiдом або тяжкoxворим лежить дружина – то 500”, – пише журналіст.

За його словами, палата виглядає “нічого так, з ремонтом”, але в ній – лише елементарне: два ліжка, стіл, тумбочка, шафа, пара стільців, маленький холодильник, зламаний старий телевізор, який не вмикається.

“Умивальник є. А ось туалет, душ – загальний, далі по коридору, з нього безжально смердить на все відділення. Може, тому на дверях – оголошення з категоричною забороною їсти в палатах. Для порівняння: в Booking (сервіс бронювання готелів та апартаментів. – Ред.) в туристичних містах і селищах України купа пропозицій по 400-450 грн в сучасних готельних номерах з євроремонтом, ліжками кінгсайз, вазами-букетиками, вітальнями і диванами, власним окремим WC, душем, змінними рушниками і білизною, всім цим начинням в ванній кімнаті, привітними покоївками і т.д. А тут – аж 500 грн просто за два ліжка, раковину і відсутність сусідів при смepті з усіма наслідками, що випливають”, – нарікає Лиховій.

Також він зазначає, що, як виявилося, замість 5000 грн за 10 днів через касу можна заплатити вдвічі менше, але – безпосередньо відповідальній особі.

“Ну це щоб в банк далеко не ходити. Тому раз вже ж ходили – на початку лікування, коли платили на рахунок лікарні через банк 300 грн офіційного благодійного внеску. І всім буде добре і радісно на душі і кишені. А той шик і блиск лікарняних рецепшенів і приймальних відділень, які показують в популярних нині українських медичних серіалах, – виявляється, правда. В реальності теж ремонт, нові меблі і краса”, – додав Лиховій.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.