Прокуратура вирішила не закривати кримінальну справу проти епатажного гурту “ХЗВ”

Фіртка повідомляла, що кримінальне провадження за звинуваченням у груповому хуліганстві, порушене після виступу епатажної групи “Хамерман Знищує Віруси” в Івано-Франківську, закрили у зв’язку із відсутністю складу злочину.

Справу було відкрито за ст. 296 ч. 2 ККУ (хуліганство) після скарги активіста Ростислава Гудзінського. Розслідування тривало три тижні і за його підсумками слідчі національної поліції не знайшли криміналу в концерті гурту й закрили провадження у зв’язку з відсутністю складу злочину.

Проте, як повідомила прес-сектретар ГУНП в Івано-Франківській області Мирослава Белдик, прокуратура не погодилася з висновками слідчого, скасувала його постанову та повернула справу на дорозслідування.

Як писала Фіртка, виступ українського гурту “Хамерман Знищує Віруси” у дворі Палацу Потоцьких в Івано-Франківську 14 червня набув чималого резонансу. Музиканти виступали на сцені фактично оголеними.

Вже на наступний день після виступу міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків обурився перформансом гурту та доручив освятити місце, де вони виступали, а організаторів фестивалю Porto Franko 2018 викликали до поліції.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.