Новий вірус маскується під оновлення Chrome

Володіючи смартфоном на Android, який радує вас своєю відкритістю, варто бути обережним і з підозрою ставитися до всього, що ви бачите в браузері, і до того, що вам потрібно зробити зі своїм смартфоном. Абсолютно точно не слід завантажувати оновлення браузера Chrome звідки-небудь, крім Google Play.

26213003143_a88013d0a4_z

Нове шкідливе ПЗ можна встановити, відвідавши сторінку сайту, який замаскований під сайт Google. Він запропонує вам встановити оновлення Chrome для Android. Після завантаження файлу Update_chrome.apk вам буде запропоновано установку. Вона можлива лише в тому випадку, якщо в настройках безпеки ви дозволили установку додатків з невідомих джерел. Як тільки установка буде виконана, шкідлива програма почне збір інформації про історію ваших дзвінків, листувань, активності в браузері і багато іншого. Вся ця інформація буде відправлена на сервер зловмисників.

Цей вірус був виявлений компанією Zscaler, яка спеціалізується на безпеці. Її співробітники відзначають, що вірус уміє визначати, чи встановлено на вашому смартфоні антивірусне ПЗ, і маскуватися таким чином, щоб не бути виявленим. Також, якщо користувач відкриває Google Play, вірус виводить сторінку, на якій від користувача просять уточнити дані його банківської карти. Скріншот цієї сторінки відправляється на телефонний номер абонента в Росії, за даними Zscaler.

Позбавити від вірусу зможе тільки повне очищення пристрою. Набагато простіше уникнути зараження. Варто відключити в налаштуваннях безпеки свого пристрою можливість установки додатків з невідомих джерел. Всі оновлення ваші програми зможуть отримувати з Google Play, і не варто погоджуватися на альтернативні варіанти.

Джерело: http://euromobile-ukraine.com.ua/

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: