На Прикарпатті за 50 мільйонів збудують сучасний біатлонний комплекс: уже обрана ділянка

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак раніше анонсував будівництво сучасного біатлонного комплексу на Прикарпатті, на якому в майбутньому можливе проведення літнього чемпіонату світу з біатлону, а також зимових змагань.

На будівництво сучасного біатлонного комплексу рівня IBU (Internationale Biathlon-Union Міжнародний союз біатлоністів) державою виділено обласному бюджету субвенцію в розмірі 50 мільйонів гривень. Головним розпорядником бюджетних коштів визначене Міністерство молоді й спорту. Субвенція не може направлятися на оплату податків, зборів, митних платежів і компенсацій.

Для нього уже обрана ділянка, розташована на території Поляницької сільської ради.

Планується, що тут будуть зведені стадіон, лижна траса, стрільбище, адмінбудівля тощо. За задумом, комплекс має відповідати міжнародним стандартам, де можна буде проводити змагання найвищого рівня.

За словами позаштатного радника голови ОДА, директора Івано-Франківського обласного навчально-курсового комбінату ЖКГ Василя Сеніва, на сьогодні розроблено дорожню карту, яка передбачає послідовні етапи підготовки необхідної документації, спорудження та введення в експлуатацію майбутнього комплексу.

Представники Федерації біатлону України запевнили, що запропонована ділянка за технічними, геологічними, геодезичними та іншими параметрами підходить для облаштування майбутнього біатлонного комплексу.

Також досягнуто домовленості, що Федерація біатлону надасть офіційні рекомендації щодо співпраці з проектними інституціями на предмет укладання договору на виготовлення проектно-кошторисної документації.

Всі роботи із зведення комплексу куруватиме представник Міжнародного союзу біатлоністів.

«Результати роботи і відповідно використання наявного фінансового ресурсу залежатимуть від того, як ми оперативно виконаємо усі підготовчі роботи, забезпечимо ведення будівництва у правовому полі. Тому чекаю злагодженої роботи від усіх виконавців, від яких залежить, чи бути сучасному біатлонному комплексу на Івано-Франківщині», – наголосила заступник міського голови Марія Савка.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.