У престижному готелі біля Буковелю отруїлося шестеро туристів

Вчора, 27 червня, до головного управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області від Яремчанської міської лікарні надійшло повідомлення про госпіталізацію шести хворих, в тому числі п’яти дітей.

 

Їх госпіталізували з готельного закладу вілла «Парламент», що в селі Яблуниця Яремчанської міської ради, повідомили КУРСу в управлінні Держпродспоживслужби.

У всіх хворих встановлено попередній діагноз «гострий гастроентероколіт». Стан хворих розцінювався як задовільний, легкого ступеня важкості, загальна слабкість, t 37,5-38оС, пронос 1-2 рази на добу, нудота, блювота, болі в животі.

В Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано- Франківській області створена комісія по розслідуванню даного факту. В ході санітарно – епідеміологічного обстеження даного об’єкту встановлено наступне. Відпочинок дітей проводився згідно цивільно – правової угоди між власником закладу та керівником дитячого оздоровчого закладу «Цивілізація» на послуги проживання та харчування дітей. Даний заклад не був включений до дитячих відпочинково – оздоровчих закладів Івано – Франківської області.

Територія закладу зі сторони дороги не благоустроєна, не огороджена. Харчоблок не відповідає вимогам щодо харчування великих груп дітей. Впродовж трьох років даний заклад не перевірявся. В закладі відсутній дозвіл на спецводокористування та результати лабораторних досліджень якості питної води.

В ході епідобстеження відібрано проби води, змиви та харчові продукти для дослідження на вміст патогенної мікрофлори.

Головне управлінням Держпродспоживслужби в області видало наказ на проведення позапланової перевірки готельного комплексу вілла «Парламент». За результатами перевірки будуть вжиті заходи відповідно чинного законодавства, готуються матеріали для передачі в правоохоронні органи.

На сайті готелю вказано, що ціни на проживання там становлять від 600 до 6600 гривень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.