Відомо, куди підуть служити призовники з Прикарпаття (ФОТО)

Цьогорічний осінній призов суттєво відрізняється від попередніх.

Про це розповів на брифінгу 5 жовтня підполковник Юрій Мухін, заступник військового комісара з морально-психологічно забезпечення – начальник відділу морально-психологічного забезпечення та зв’язків з громадськістю Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Нагадаємо, призов на строкову службу до війська стартував з 1 жовтня відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2021 року №71/2021.

Як стверджує Юрій Мухін, специфіка цьогорічного осіннього призову полягає в тому, що новобранців направлятимуть не до навчальних центрів, як було раніше, а одразу до військових частин.

«Яка головна відмінність цьогорічного призову? Попередньо під час цього призову всі призовники спочатку будуть прибувати до своїх військових частини. А вже з військових частин вони відправлятимуться до навчальних центрів. Відповідно у навчальних центрах протягом 2 – 3 місяців буде проводитись з ними підготовка за військовою спеціальністю», – розповів військовий.

Після закінчення навчання військові-«строковики» повертатимуться до своїх військових частин.

Нагадаємо, раніше хлопців одразу призивали до навчальних центрів, а вже по їх закінченню розподіляли до військових частин.

Як вже писала Фіртка, у процесі цьогорічного осіннього призову планується призвати 418 молодих людей з Прикарпаття, в тому числі 213 – до Збройних Сил України, 130 – до лав Національної гвардії, 55 – до Державної прикордонної служби України та 20 – до Державної спеціальної служби транспорту.

Серед тих, кого призвуть до лав ЗС України, найбільше піде служити до Сухопутних військ (95 призовників) та частин центрального підпорядкування (53 призовника). 43 прикарпатці проходитимуть службу у Повітряних силах, шестеро – у Військово-морських силах, ще 16 – у Десантно-штурмових військах.

Військові частини Збройних Сил України, до яких першочергово направлятимуть прикарпатців, озвучив підполковник Богдан Бариляк, начальник відділу призову сектору комплектування Івано-Франківського обласного ТЦК та СП.

Читайте також  Розшук призовників: Мобілізація виходить на новий рівень

З його слів, це 101 окрема бригада охорони Генерального Штабу України, Президентський полк, Університет оборони України імені Івана Черняховського, підрозділи Військової служби правопорядку, а також військові частини Десантно-штурмових військ.

«Решта військових частин – це арсенали, бази, склади», – зазначив військовий.

Чимало хлопців хотіли б проходити службу у Десантно-штурмових військах. Зі слів Богдана Бариляка, наразі вже є 15 хлопців, які висловили бажання служити у ДШВ (при плановому завданні 16 призовників). При цьому такі охочі є в усіх районах Прикарпаття.

«Він хоче служити, – розповів військовий про типового призовника, який висловлює бажання проходити службу у ДШВ, – він займається спортом. Він хоче продовжити займатися спортом. Хоче, щоб були навантаження, тому що ця служба передбачає фізичні навантаження. Ми дивимося на його фізичні можливості, на його медичні документи. Тому що інколи буває, що призовник хоче служити, але за медичними документами – не може».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.