Франківців добряче здивувала колискова, котра гучно лунала посеред ночі на вулицях міста

Останніми днями у Івано-Франківську діється немало дивних і незвичних для міста речей. У місті якраз проходить міжнародний фестиваль Porto Franko, і в рамках цього фестивалю відбувається різноманітні цікаві заходи. Дещо містян вражає, дещо відверто обурює. Цілу суміш емоцій викликав цьогорічний Porto Franko, повідомляє Франик.

А на днях франківці знову ж не могли зрозуміти, що відбувається, коли близько опівночі у дворах почала гучно лунати колискова.

У суботу близько 23:00, франківці почали писати у мережах, що на вулиці відбувається щось дивне. Один з меканців вулиці Івасюка, зробив фото автомобіля, на котрому було прикріплено дві колонки з котрих і лунала українська колискова. Містяни одразу почали гадати, що це за дійство. Дехто вважав, що це звичайні хулігани, котрі порушують тишу після 22:00 і потрібно негайно звертатися у поліцію, інші ж припустили, що це новий перформанс в рамках славнозвісного фестивалю. Останні виявилися праві. Це справді був продуманий захід. Організатори пояснили свою ідею так:

Під час перформансу-інтервенції “Колискова” вулицями вечірнього міста повільно проїжджає автомобіль, оснащений гучномовцями, з яких лунає українська колискова пісня. Знайома з дитинства мелодія “присипляє” місто, апелюючи до здатності колискової діяти підсвідомо та створювати комунікативне поле між слухачами, угамовуючи їх тривогу.

Проводив цей перформанс Володимир Кузнєцов і франківці не перші слухачі колискової на нічних вулицях. Ще у 2008 році Кузнєцов вперше провів подібний захід у одному з київських районів. Згодом було німецьке місто Лепціг.

І ось тепер і франківці могли оцінити дану інтервенцію. Реакція людей була неоднозначною, багато хто висловився іронічно про цей задум, інших він повеселив і навіть потішив. Загалом зійшлися на тому, що це доволі цікаво і нічого поганого в цьому немає.

Читайте також  Калуська співачка Христина Дутчак записала трек "Майбутні-Колишні" (ВІДЕО)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.