Бойовиками керують неврівноважені судимі офіцери ЗС РФ – розвідка

Головне управління розвідки Міноборони України оприлюднило факти участі у бойових діях на Донбасі раніше засуджених психічно не врівноважених офіцерів ЗС РФ.

c44adfd-army (1)

Як повідомили у ГУР МОУ 3 травня, зокрема встановлено, що командир 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк, Україна) підполковник ЗС РФ Роман Тітов (за документами прикриття – Демонов) раніше мав судимість за перевищення службових повноважень із застосуванням насилля та зброї.

“Відповідно до приговору Оренбурзького гарнізонного військового суду від 3 червня 2011 р., 19 лютого  того ж року командир батальйону 21 окремої мотострілецької бригади (військова частина 12128, н.п.Тоцьке, Оренбургської обл.) майор Роман Тітов,  перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, туристичним ножем, схожим на мисливський, наніс колото-різану рану грудної клітини рядовому строкової служби, за що отримав покарання у вигляді позбавлення волі на строк 2 роки з позбавленням права обіймати командні військові посади”,- повідомили у розвідці.

З огляду на рішення суду першої інстанції, а також винесення на користь постраждалого рішення апеляційної інстанції, загальна сума, яку офіцер ЗС РФ Тітов мав сплатити за лікування постраждалого та компенсацію завданої моральної шкоди склала більше 350 тисяч російських рублів.

За даними розвідки, ротні тактичні групи із складу 21 омсбр 2 Армії (Рощинський, Самарська обл.) Центрального військового округу (Єкатиренбург) ЗС РФ, де служив підполковник Тітов до його призначення командиром 11 омсп 1 АК ЗС РФ, до лютого 2016 р. на ротаційній основі брали участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України у районах н.п.Луганськ та Краснодон.

Також ГУР МОУ повідомляє, що на посаді “начальника разведки 3 отдельной мотострелковой бригады (Горловка) 1 АК (Донецк, Украина) Центра территориальных войск (Новочеркасск, Россия) Южного ВО (Ростов-на-Дону) ВС РФ” перебуває майор ЗС РФ Олександр Павленко, за документами прикриття – Калашніков.

bc3afa3-kol

“Відомо, що Павленко, 17.08.1984 р.н., народився у м.Аксай Ростовської обл., у 2007 р. закінчив факультет військової розвідки Новосибірського вищого військового командного училища, проживає у м.Ставрополь.

Відряджений на Донбас Павленко був у березні 2015 року з посади заступника командира загону 25 окремого полку спеціального призначення(Ставрополь) 49 Армії (Ставрополь) Південного військового округу ЗС РФ.

“Підрозділи  зі складу 25 окремого полку спеціального призначення  до призначення Павленка начальником розвідки 3 омсбр 1 АК, у квітні 2015 р. брали участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України та дислокувались у н.п.Амвросіївка”,- повідомили у розвідці.

джерело pravda.com.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: