В Україні оновили формулу оплати за комуналку: скільки доведеться викласти вже у 2020 році

Українці платитимуть на 15-20% більше за житлово-комунальні послуги, водночас обсяг субсидій зменшать. Відповідну постанову прийняв Кабінет Міністрів України й вона набуде чинності вже з 2020 року. На підвищення цін на комуналку відреагував президент України Володимир Зеленський.

Зеленський заявив, що Кабмін повинен вжити заходів, аби збільшення цін не відбулося. Інакше, за словами президента, уряд буде розпущено Після збільшення тарифів, комунальні платежі стали основним навантаженням на гаманці жителів України, пише “Znaj. ua”.

Зазначимо, що Кабмін у жовтні затвердив документ, який передбачає збільшення плати за комуналку. Так, в середньому українці платитимуть 15%, а 20% від середньомісячного доходу за комунальні послуги. У Кабінеті міністрів додали, що плата за послуги ЖКГ збільшиться з 1 травня наступного року, коли закінчиться опалювальний сезон.

Однак Кабмін виніс пропозицію зменшити в державному бюджеті-2020 суму на виплату субсидій на 8 млрд гривень, а це передбачає скорочення кількості субсидіантів. Також в Україні запланована перевірка одержувачів субсидій, яка скоротить їх число.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.