Імміграція до Італії в цифрах

Скільки іноземців проживає в Італії на законних підставах? Скільки нелегально? І що задумав новий прем’єр-міністр Італії. Відмова Італії надати безпечну гавань рятувального судна, що перевозить сотні мігрантів, різко вплинула на жорстку позицію нового популістського уряду щодо мігрантів. В цілому 629 мігрантів залишилися в морі після того, як Італія і Мальта відмовилися прийняти їх, що викликало тривогу серед європейських лідерів. Іспанія запропонувала судну причалити в Валенсії.

Новий прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте закликав до «обов’язкового» перерозподілу осіб, які шукають притулку, по всьому Європейському союзу. Його коаліційний уряд зобов’язався стримати прибуття мігрантів і прискорити вигнання нелегалів. (Пише Thelocal.it)

За даними Національного інституту статистики, в Італії проживає 5 мільйонів іноземних громадян, що становить приблизно 8,3% населення країни. Найбільша частина мігрантів прибуває з Румунії – 23% загальної суми. Ще 9% – з Албанії, 8% – з Марокко, 5,5- – з Китаю і 4,5 – з України.

Багато зайняті в роздрібній торгівлі, сільському і домашньому господарстві. За оцінками ISMU в Італії проживають близько 500 000 чоловік незаконно, в тому числі прохачі притулку і ті, у кого прострочені візи. Нова політика Міністра внутрішніх справ Маттео Сальвінії спрямована на те, щоб Італія «не стала табором біженців в Європі».

Конте пообіцяв домогтися перегляду правил Дубліна, згідно з якими потенційні прохачі притулку повинні подавати заявки в країну прибуття, що стало великою проблемою для Італії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.