Вчені довели, що собаки не люблять обійматись

Вчені з університету Колумбії провели дослідження з приводу того, як собаки відносяться до обіймів. Для аналізу вони вибрали більше 200 фотографій, на яких цуценят обіймали їх власники. Висновки, зроблені вченими парадоксальні – близько 80 відсотків тварин виглядали тривожно і явно не комфортно. Вісім з десяти тварин явно відчували дискомфорт.

43632_w_300

Вчені повідомляють, що собаки сприймають обійми як потрапляння в пастку, повідомляє telegraph. Доктор Корен за результатами дослідження становить перелік зовнішніх проявів стресу у собак, які проявляються при обіймах: собака опускає вуха вниз, закриває на половину очі або повертає голову в сторону, щоб уникнути контакту з очима. Якщо собака закрила свої очі або облизуєтьс – це також може бути ознакою занепокоєння, також вони можуть піднімати лапу.

Дослідники розуміють, що їх висновок призведе в шок багатьох власників домашніх тварин, які постійно намагаються обійняти свого улюбленцями, але вони ж уточнюють, що собака може бути кращим другом і без цього. Вчені радять не наділяти собак людськими якостями.

Висновки дослідників підтвердили експерти з The Kennel Club і Battersea Dogs & Cats Home. Вони уточнили, що власники не повинні ставитися до своїх собак, як до дітей, тому що більшість тварин не любить цього.

Нагадаємо, що італійські вчені спостерігали за собаками в міських парках більше двох тижнів і з’ясували, що вони здатні до емпатії один одному.

 

Джерело: http://znaj.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: