Дієтологи назвали продукти, які можуть викликати сильне отруєння після посту

Після 40-денного обмеження жирної і тваринної їжі, різко переходити до звичного раціону вкрай небезпечно. Під суворою забороною в перші дні свята повинні бути чіпси, фаст-фуд і газована вода.

681911

Про це в коментарі ГолосUA розповіла дієтолог Ірина Морозова.

“Такі ласощі, як шашлик, копчене м’ясо, жирна свинина, оселедець і майонезні салати можуть спровокувати отруєння, розлад шлунка, нудоту і інтоксикацію організму. Але ще шкідливіше вживати так звану вуличну їжу. Лікарі в принципі не рекомендують нікому і ніколи захоплюватися фаст-фудом, чіпсами та іншими “благами” сучасного життя, але після Великого посту така їжа повинна бути під суворою забороною, адже ваш шлунок і печінка просто розучилися справлятися з такою кількістю шкідливих токсинів і перестали виробляти потрібні ферменти”, — розповіла експерт.

У списку найбільш небезпечних продуктів під час виходу з посту — чіпси, солоні горішки, смажене м’ясо, мариновані овочі, сушена солона риба, супи і бульйони з “кубиків”, цукерки у великих кількостях, кремові торти і тістечка. І, звичайно ж, хоча б перший час варто відмовитися від солодкої газованої води та алкогольних напоїв.

Джерело: http://24tv.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: