“Буде аномальне літо”: Синоптики розповіли, яка погода чекає на українців цього року

Літо в 2018 році буде спекотніше ніж зазвичай

Про це попереджають синоптики Укргідрометцентру.

За їх підрахунками, літній сезон в цьому році буде тепліше на 2-3 градуси.

При цьому фахівці відзначають, що потепління відбувається на тлі аномалій по всьому світу.

Для прикладу наведено пилова буря з блискавками в Індії і виверження вулкана на Гаваях.

Українцям синоптики обіцяють, що спекотні літні дні поступляться невеликими дощіми по всій Україні. При цьому, за народними прогнозами, кінець травня і початок літа можуть бути прохолодними.

Нагадаємо, погода на 7 травня 2018 року в Україні – грозова і прохолодна, в західних регіонах денна температура опуститься нижче +20. На відміну від вихідних днів, опади очікуються по всій країні.

Благодаря этой фишке жители города Ивано-Франковск…
У західних областях температура продовжує падати. Вночі в більшості регіонів +6…+8, вдень +16…+18. Найтепліше в Закарпатті – нічна температура +7…+9, вдень має бути +21…+23 градусів. У всіх областях синоптики обіцяють грозові дощі. Вітер північно-східний, швидкістю 7-12 метрів на секунду.

У північних регіонах, як і напередодні, будуть дощі. Вночі в порівнянні з попереднім днем ​​похолодає – до +11…+13. Днем повинно бути трохи тепліше, температури підніметься до +24…+26 градусів. Як і майже по всій території України, вітер північно-східний, 7-12 метрів в секунду.

У центрі країни також дощитиме, похмуро. Вночі трохи похолодає, в різних регіонах буде +10…+15 градусів. У денний час від +22 до +27. Очікується північно-східний вітер, що дме зі швидкістю 7-12 метрів на секунду.

У південних областях, на відміну від неділі, рівна погода. Вночі температура складе +15…+18 градусів. Вдень повітря прогріється до +25…+27. Також прогнозуються дощі. Вітер дме з північного сходу зі швидкістю 7-12 метрів на секунду.

Читайте також  78-мі роковини: сьогодні в Україні вшановують пам'ять жертв трагедії в Бабиному Яру

На сході також трохи прохолодніше, ніж напередодні. Прогноз погоди не дуже підходить для відпочинку і прогулянок на свіжому повітрі. Нічна температура +13…+17, вдень буде +25…+27. Вітер східний, 7-12 метрів на секунду. Найтепліше буде в Донецькій області.

Погода в Києві 7 травня також похмура, піде дощ. Вночі незначно похолодає, температура буде близько +11…+13. Днем, як і в неділю, до +21…+23 градусів. Вітер з північно-сходу, швидкістю 7-12 метрів на секунду.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: