У Польщі радикали атакували активістів, які реставрували українські пам’ятки

Вночі, 29 квітня у місцевості Стара гута у Польщі невідомі напали на активістів організації “Маґурич”. Члени об’єднання займаються тим, що реставрують українські пам’ятки.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Об’єднання українців у Польщі Петро Тима.

Вночі, 29 квітня у місцевості Стара гута (гміна Нароль, Любачувського повіту) трапився напад на табір товариства “Маґурич”. Відбулась словесна атака на Голову товариства Шимона Моджеєвського та доктора Ольгу Соляж. Вони прибули до Старої Гути з метою підготовки та проведення відновлювальних робіт на недіючому греко-католицькому цвинтарі, – написав Тима.

Відомо, що п’ятеро осіб, які вчинили напад, прибули автомобілем в район цвинтаря. Вони викрикували до учасників табору гасла на кшалт: “Wyp…ać na Ukrainę”( злісний вигук на кшталт “Забирайтесь в Україну”). Окрім цього, погрожували побиттям присутнім у таборі та знищенням “бандерівських могил”. Керівництво табору викликало польську поліцію, представниками якої було затримано учасників нападу.

В Об’єднанні українців у Польщі оприлюднили заяву, у якій вказують, що напад на табір товариства “Маґурич” у селі Стара Гута вони вважають наслідком проявів ворожості та агресії до всього, що є українським. Також, на їхню думку, це є наслідком недостатньої реакції органів державної влади Республіки Польща на аналогічні випадки, що мали місце в Польщі за останні роки.

ОУП повідомляє, що цього року 3 червня в Перемишлі відбудеться (як і щороку) Пикулицька церковна хода. З огляду на випадки агресії щодо українців та їхніх заходів, є побоювання, що під час цієї події плануються нові провокації, зазначено в заяві.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.