На Київщині масове отруєння дітей, десятки вже в лікарні

Жителів Київської області масово госпіталізують через отруєння. Як стало відомо, в селі Софіївська Борщагівка під Києвом зафіксовано спалах страшної інфекції. Йдеться про ротавірусну інфекцію, яка швидше за все поширювалася через водопровід. На даний час вже відомо про 25 хворих.

Всі хворі проживали в комплексах «Софіївський квартал», «Львівський маєток», «Софіївська слобідка», «Оксамитовий» і «Софіївська сфера».

«Станом на 24 квітня захворіли 25 осіб, в тому числі 21 дитина у віці від п’яти місяців до дев’яти років. За результатами вірусологічного дослідження у 22 госпіталізованих підтверджено діагноз “гастроентероколіт ротавірусної етіології», – розповіли в лікарні, де перебувають постраждалі.

Як вважають у Держспоживслужбі, причиною захворювання людей, які використовували для приготування їжі водопровідну воду, стали неодноразові перебої у водопостачанні через прориви в мережі.

«Фахівці Києво-Святошинського райвідділу лабораторних досліджень взяли на аналіз вісім проб води. Встановлюється і відомство, з вини якого могли виникнути епідеміологічні ускладнення. Крім того, в районну адміністрацію направлено лист з проханням провести медогляд жителів комплексів Софіївської Борщагівки для виявлення інших хворих», – підсумували в Держспоживслужбі.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.