Підлітки – найжорстокіша ланка суспільства, – Сергій Притула розповів про шкільні роки

Український актор та ведучий Сергій Притула, знаний за проектами “Файна Юкрайна” та “Вар’яти-шоу”, відреагував на чергове відео, де школярі гуртом б’ють однокласника. При цьому діти не бояться, що після чималих стусанів в живіт та голову підліток помре на їхніх очах.

Своїми думками щодо насильства в школі Сергій Притула поділився у Facebook.

Актор зазначив, що серед дорослих також виникають непорозуміння, які часто переростають у бійку. Однак, на відміну від неповнолітніх, люди мають так звану кнопку “стоп”, що допомагає їм уникнути трагедії. Як приклад, Сергій Притула навів власні історії.

Звісно ж, дорослі у своїй жорстокості теж часто перегинають палицю. Але в нашому випадку “стопи” спрацьовують швидше і частіше. Всі мої бійки за останні 10 років тривали не довше 10-15 секунд. І не важливо, я чи мене. Цього було повністю достатньо, щоб один з учасників конфлікту зрозумів, що у фіналі нічого хорошого йому не світить, – зазначив актор.

На його думку, у підлітків все в точності до навпаки. Їхнє оточення навпаки стимулює до агресії, щоб потім все зняти на відео та викласти моторошні кадри в мережу. Проте це не нова практика, бо бійки школярів траплялись і раніше, але їх просто не поширювали в Інтернеті.

“Школа завжди була місцем, де цькували інших. Інакших. Слабших. Коли я вчився у Збаражі у нас в школі теж часто траплялись бійки. В наш 7 клас регулярно навідувався один 9-класник, який оглядав нас, робив якусь коротку промову “про жизнь і л*хів”, а потім методично лупцював кількох хлопчиків. При чому це насильство було до здуру вдало вибірковим. Деяких він ніколи не зачіпав, знаючи, що це діти батьків при керівних посадах. Декого не чіпав, знаючи, що за них можуть прийти поквитатись хлопці “з району”. А от тих, за кого ніхто “не впишеться” – запросто!” – згадав шкільну історію Сергій Притула.

Читайте також  «Мeні copoмнo! Люди нe cліпі! ”Пpитyлa зpօбив pізкy зaявy: нaкинyвcя нa дeпyтaтів, cлів нe підбиpaв! Пօтyжнօ pօзніc

Український телеведучий додав, що йому соромно за те, що він свого часу не заступався за слабших, а просто стояв осторонь. Ба більше, ніхто не повідомляв батькам чи вчителям про інциденти, тому вони часто залишались невідомими іншим.

Замовчування проблеми калічить чиюсь долю, чиюсь психіку! Навіть якщо з вашою дитиною все гаразд і вона в класі в авторитеті, це не означає, що там немає когось, хто потерпає від знущань більш сильних, при мовчазній згоді вашої дитини, – запевнив Сергій Притула.

Окрім цього, однією з найбільших проблем сучасної школи є те, що ми досі живемо за прикладом краще замнути конфлікт, аніж перевести його в правове поле. Сергій Притула переконаний, що вчителі через те, що бояться зіпсути репутацію закладу чи педагогів, вирішують не звертатись до правоохоронців. Відтак кривдник не відчував покарання, тому з новою жорстокістю може приступити до розправи. Саме тому, на думку зірки, батькам потрібно проводити бесіди зі своєю дитиною і реагувати на синці.

Сам актор не ставав жертвою побоїв. За словами Сергій Притули, він був відмінником, але не ботаном, активно грав у баскетбол та волейбол. Актор розповів, що після вступу до тернопільського ВНЗ він побачив, що його крутість не в розпиванні алкоголю чи маханні кулаками, а в змозі пдтримати розмову про історію чи літературу.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.