На Прикарпатті суд у справі групи осіб, які жорстоко знущалися з підлітків, вкотре не відбувся

На Коломийщині семеро нападників вивезли в ліс двох підлітків та знущалися з них. Як повідомив очільник Коломийської поліції Остап Білейчук, за ганебним інцидентом розпочато два кримінальні провадження і триває досудове слідство. Відомо, що злочинці увірвалися додому до потерпілого підлітка, зв’язали, вивезли автомобілем у ліс біля села П’ядики Коломийського району, де роздягли його і познущалися. На тілі хлопця видряпали букви, а сам він після побиття був змушений добиратися самотужки додому голим.

Нещодавно на розгляд до Коломийського міськрайонного суду з Коломийської місцевої прокуратури Івано-Франківської області надійшов обвинувальний акт про вчинення кримінальних правопорушень.

Під час досудового розслідування встановлено, що 15 жовтня 2017 року, обвинувачені шестеро осіб, жителі Коломиї та Коломийського району перебуваючи на території лісового масиву в с. П’ядики, Коломийського району змусили неповнолітню особу, 2003 року народження стати на коліна та співати Державний Гімн України «Ще не вмерли України, і слава, і воля» та заподіяли потерпілому тілесні ушкодження у вигляді нанесення на спині лінійних саден-подряпин (за формою наближеною до літер «УК»).

Вказані дії органи досудового розслідування кваліфікували за ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 296 КК України, як грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю та винятковим цинізмом (хуліганство) вчиненому групою осіб, а також незаконному позбавленні волі, вчиненому групою осіб.

21 березня у Коломийському суді відбулося чергове підготовче судове засідання по даному кримінальному провадженню відкладено у зв’язку з неявкою з поважних причин, захисників обвинувачених. Цікаво що на минуле засідання, яке відбулося 12 березня, вони також не з’явилися. Відтак, наступне засідання відбудеться о 14.00 год 20 квітня 2018 року.

Читайте також  Зіткнення автобуса та фури на Калущині: винуватець смертельної ДТП втік

20 квітня підготовче судове засідання, по даному кримінальному провадженню відкладено у зв’язку із неявкою неповнолітнього, його законного представника та запереченням прокурора проти проведення підготовчого судового засідання за їх відсутності, на 14.00 год. 24 травня 2018 року.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.