У Франківську “ельдорадівський стрілець” просив суд відпустити його під домашній арешт

Сьогодні, 16 квітня, Івано-Франківський апеляційний суд розглянув апеляцію щодо міри запобіжного заходу, а саме тримання під вартою строком на 60 днів для одного із “ельдорадівських стрілків” Бейкула Тараса.

Справу слухає колегія суддів Васильєва, Кукурудз та Повзло за участі прокурора Ігоря Буджака та захисника. Справу суд розглядає за участі обвинувачуваного Тараса Бейкула.

В апеляційній скарзі йдеться про те, що Бейкул має на утримпння неповнолітнього осиротілого племінника, хвору маму та збирається одружуватись. Має постійне місце проживання в Івано-Франківську, тож захист просить домашній арешт для підозрюваного.

Втім прокурор наголошує, що апеляційна скарга необгрунтована і потрібно відмовити у скарзі.

“Вважаю, що суд першої інстанції надав всі необхідні докази”, – каже прокурор.

Сам обвинувачуввний про той день розповів так: “В той день я був у клубі. Але нікого не бив і не стріляв. Я зайшов і вийшов з клубу. Друзі подзвонили і повідомили, що їх бють. Коли я приїхав – по нас стріляли. Я захищав себе і друзів я піднявся і сказав, що в мене зброя, і вийшов з клубу. Рушниця була в авто, вона зареєстрована. Я навіть не знав чи вона заряджена. Хотів злякати з метою захисту. Я був там 30-40 секунд”.
Прокурор звпитав яким чином чоловік проніс зброю та де була охорона.

“Я піднявся і забрав друга. Там було 20-30 людей, які били друзів. Перед собою проніс, я був всередині кілька секунд”,- каже Бейкул.

“У мене контракт на 2 роки, я офіційно працюю і маю житло в гуртожитку вже 8 місяців там живу”,- додав Бейкул

Перед дебатами суддя дав слово Бейкулу.

“Я розкаююсь, я не збираюсь нікуди тікати. У мене мама хвора, дружина. Я все усвідомив і прошу домашній арешт”,- відмітив Бейкул.

Відтак суд вийшов у нарадчу кімнату. Скаргу залишили без задоволення.

Читайте також  На Прикарпатті за несплату аліментів чоловіка засудили до 2 років обмеження волі

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.